Vriendschap met robot staat centraal in NTjong-voorstelling

6 september 2018, 11:01 - Redactie
Vriendschap met robot staat centraal in NTjong-voorstelling

Kun je bevriend zijn met een robot? Dat is de rode draad in de NTjong-voorstelling Robotje (6+) die op zaterdag 29 september in première gaat in Theater aan het Spui in Den Haag.

"Steeds meer zie je robotten die er als mensen uitzien, dus met echte stemmen en echt haar", zegt Noël Fischer, regisseur en artistiek leider NTjong (onderdeel van Het Nationale Theater). "Dat ze levensecht lijken is van belang als je ze wilt gebruiken in bijvoorbeeld centra voor ouderen. Ze lijken soms heel menselijk, maar zijn het niet. Ik vind deze zogenaamde ‘humanoids’ mateloos fascinerend."

Het verhaal

Robotje is een mimevoorstelling waarin het draait om de fascinatie van jonge kinderen voor robots. Als Robotje voor het eerst een kind ontmoet, staat zijn hele wereld op zijn kop. Mensen begrijpen immers vanzelf wat een knuffel of een schouderklopje betekent, maar Robotje moet eerst alles leren. Je als een mens gedragen blijkt heel moeilijk en mensenkinderen zijn best rare wezens. En kunnen mensen en robots eigenlijk wel vrienden worden? Acteurs Willemijn Zevenhuijzen (Robotje en Titus Boonstra spelen in deze jeugdvoorstelling. Eerder waren zij samen te zien in Het schaap Veronica van NTjong.

NTjong, het jeugdtheatergezelschap van Den Haag, bestaat in 2018 vijf jaar en pakt komend seizoen flink uit met een breed scala aan voorstellingen. Van Robotje tot sci-fi thriller Revolutions en de komische familievoorstelling De Vrekkin, die op zondag 21 oktober in première gaat in de Koninklijke Schouwburg tijdens kinderfestival De Betovering. “Het wordt een seizoen vol hoogtepunten”, besluit artistiek leider Fischer.

Robotje is van zaterdag 29 september tot en met woensdag 21 november te zien in theaters door heel Nederland.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda