Shaun het Schaap krijgt Nederlandse theaterversie

24 november 2016, 11:07 - Redactie
Shaun het Schaap krijgt Nederlandse theaterversie

Na het succes van de animatieserie op televisie en de goed bezochte bioscoopfilm krijgt Nederland nu een primeur: Shaun het Schaap gaat het theater in. De voorstelling is in de theaters te zien vanaf najaar 2017. Aardman Animations heeft Mark van Ierssel aangesteld als theaterproducent.

Producent Mark van Ierssel (‘Het Mooiste van Sesamstraat’, ‘Elmo is Jarig’, ‘Kerst in Sesamstraat’, ‘Rudolph’s Christmas (met Rudolph van Veen)’, ‘Bonte Avond in Sesamstraat’) vindt het geweldig om met Shaun het Schaap de theaters in Nederland en België te gaan veroveren: "Het nieuwe script staat al op poten. Het wordt de typische Britse - en aangevuld met Nederlandse - humor, verpakt in een avontuurlijk verhaal met mooie muziek. De voorstelling kan je raken, maar neemt je vooral mee door maffe situaties die op de Mossy Bottom Farm gebeuren”.

De voorstellingen worden nu door de theaters geboekt via Ruud de Graaf van Impact Entertainment voor het seizoen 2017-2018. De kaartverkoop start in het voorjaar van 2017. Shaun the Sheep is een geanimeerde stop-motion-kinderserie. Nick Park, de bedenker en maker van deze serie is vooral bekend door de eerdere productie van onder meer Wallace & Gromit, waarin Shaun ook voor het eerst verschijnt.

In 2015 verscheen de eerste bioscoopfilm Shaun the Sheep, de film. In 2019 wordt deel twee in de bioscoop verwacht.

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda