Shanna Slaap is Vivian Ward in musical Pretty Woman

13 juni 2023, 07:00 - Redactie
Shanna Slaap is Vivian Ward in musical Pretty Woman
Foto: Musicalweb

Shanna Slaap gaat de hoofdrol van Vivian Ward spelen in de musical Pretty Woman, geproduceerd door Stage Entertainment. Zij treedt hiermee in de voetsporen van Julia Roberts en brengt haar iconische vertolking van Vivian uit de gelijknamige film tot leven in het theater. Shanna speelde eerder in On Your Feet! (Londen en Utrecht), The Bodyguard en Aladdin. Momenteel is zij te zien in de Duitse productie van Moulin Rouge!. Wie de rol van haar tegenspeler Edward Lewis gaat spelen wordt op een later moment bekendgemaakt.

Shanna bemachtigt in de musical Pretty Woman haar eerste hoofdrol, die in 1990 de doorbraak van Julia Roberts betekende in de filmversie. “Ik ben er trots op dat ik na een spannend auditieproces uit vele bekende namen ben gekozen voor de hoofdrol in Pretty Woman. De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om mij verder te ontwikkelen en nu als leading lady op het toneel te kunnen staan. Ik geloof in blijven leren, hard werken en nooit stoppen met dromen!”

De musical Pretty Woman volgt Vivian Ward, een escortdame die een deal sluit met de succesvolle zakenman Edward. Hij huurt haar in voor een aantal zakelijke events en ze worden verliefd, maar een relatie tussen de twee lijkt door hun verschillende levens onmogelijk. “Vivian en Edward zijn typische tegenpolen, maar leren van elkaar en groeien naar elkaar toe. Hun ontluikende liefde zorgt ook voor conflicten. Zo moeten ze omgaan met vooroordelen en de sociale kloof tussen hen. Pretty Woman laat zien dat er altijd mogelijkheden zijn voor veranderingen en het nastreven van geluk, ongeacht je achtergrond of omstandigheden. Ik hoop hier veel bezoekers mee te kunnen inspireren”, aldus Shanna.

Lisa Loeb vertaalt Pretty Woman

Artistieke duizendpoot Lisa Loeb is verantwoordelijk voor de Nederlandse vertaling van het script en de nummers van de musical Pretty Woman. De zangeres, comedian, schrijver en presentator werd bekend bij het grote publiek nadat zij in de zomer van 2021 De Slimste Mens won. Het theater is Lisa niet onbekend, zij stond ruim tien jaar op het toneel als cabaretier en is drie keer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor beste theaterlied. In 2022 schreef zij haar debuurtroman BANG: (lachend) leven met een angststoornis, die in de CPNB-bestsellerlijst is opgenomen.

De muziek van Pretty Woman de musical is van Grammy Award-winnaar Bryan Adams (Summer of ’69, Heaven, Run to You) en zijn songwriter-partner Jim Vallance. Het script is geschreven door de regisseur en de scenarioschrijver van de originele film, Garry Marshall en J. F. Lawton. De Nederlandse regie is in handen van Carline Brouwer, die ook verantwoordelijk was voor de regie van Pretty Woman in Italië en Spanje.

Pretty Woman de musical is vanaf 21 september te zien in het Beatrix Theater in Utrecht als opvolger van The Bodyguard. De première vindt plaats op zondag 8 oktober.

Foto's: Musicalweb

Première
8 oktober 2023
Dernière
26 mei 2024
Producent
Stage Entertainment
Meer over Pretty Woman de Musical Ander nieuws over Pretty Woman de Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda