Servé Hermans stopt als directeur Toneelgroep Maastricht

18 januari 2024, 07:58 - Redactie
Servé Hermans stopt als directeur Toneelgroep Maastricht
Foto: Bjorn Frins

Servé Hermans stopt als directeur bestuurder van Toneelgroep Maastricht. Hij blijft als maker verbonden aan het gezelschap. Hermans wil meer ruimte voor zichzelf creëren voor het ontwikkelen van projecten binnen en buiten de muren van Toneelgroep Maastricht. Sinds 2015 vormde Hermans samen met Michel Sluysmans de artistieke leiding van Toneelgroep Maastricht, sinds 2019 vormden ze ook gezamenlijk de directie. Onder hun leiding groeide het gezelschap van 20.000 bezoekers per jaar naar meer dan 80.000. Sluysmans blijft aan als directeur bestuurder. De Raad van Toezicht heeft voormalig zakelijk leider Frans Hendrickx aangesteld als nieuw directielid.

Servé Hermans: “Ik wil binnen Toneelgroep Maastricht, waar ik al bijna 10 jaar met enorm veel plezier werk en waarmee ik me diep verbonden voel, nog veel mooie producties maken. Zo staan voor mij dit jaar de herneming van Het was Zondag in het Zuiden, de toneelvoorstelling Sonja en de Vastelaovendconcerten op het programma. Ook in het nieuwe kunstenplan zal ik voorstellingen blijven maken binnen de muren van Toneelgroep Maastricht.”

Michel Sluysmans: “Met een lichte weemoed maar ook met trots op de stap die Servé durft te zetten en dankbaarheid voor alles wat hij voor Toneelgroep Maastricht heeft betekend neem ik afscheid van mijn mede-directeur en artistiek leider. Maar gelukkig blijft hij wel verbonden aan het gezelschap. Met Frans Hendrickx krijgt Servé een waardige opvolger. Frans is al sinds 2015 verbonden aan het gezelschap en heeft zich via productieleider, technisch producent en zakelijk leider ontwikkeld tot een voor mij ideale partner om de directie mee te vormen.”

Frans Hendrickx: “Ik ben vereerd dat mij de kans wordt geboden om dit bevlogen en dynamische team samen met Michel Sluysmans te leiden. Ik wil dan ook graag mijn dank uitspreken voor het vertrouwen dat de Raad van Toezicht en het gezelschap in mij stelt. Afgelopen jaren zijn een ontzettende boeiende rit geweest bij Toneelgroep Maastricht. Ik kijk er dan ook naar uit om het BIS gezelschap klaar te stomen voor een nieuwe beloftevolle beleidsperiode.”

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda