Bekijk de scénefoto’s van Trompettist in Auschwitz

14 maart 2022, 18:16 - Redactie
Bekijk de scénefoto’s van Trompettist in Auschwitz

Producent Theater BV heeft de scénefoto's van Trompettist in Auschwitz gepubliceerd. De voorstelling is op dit moment aan het touren langs de Nederlandse theaters en zal op 4 april in première gaan in de Leidse Schouwburg in Leiden.

Lex van Weren wordt geboren in 1920 en groeit op in Amsterdam. Het spelen op de trompet leert hij zichzelf aan. Als in de Tweede Wereldoorlog het hele gezin Van Weren wordt opgepakt en op transport wordt gezet naar vernietigingskamp Auschwitz, is het juist de trompet die hem het leven redt. Als enige van het gezin weet hij, als lid van het kamporkest, de verschrikkelijke tijd in het kamp te overleven als gevangene 16848. In 1980 haalde schrijver Dick Walda hem, na jaren van zwijgen, over om zijn verhaal te vertellen. Dat schokkende en emotionele relaas vormt het hart van deze productie.

Soy Kroon en Thomas Cammaert vertellen en spelen in een regie van Eddy Habbema het bijzondere en aangrijpende verhaal van Lex van Weren, de trompettist in Auschwitz. Het boek van Dick Walda wordt door Allard Blom bewerkt tot theatertekst.

Scenefoto's: Annemieke van der Togt

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Rust en Vreugd
Datum: 02-04-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda