Sandrine Van Handenhoven wordt Motormouth Maybelle in Vlaamse Hairspray

9 augustus 2023, 14:58 - Redactie
Sandrine Van Handenhoven wordt Motormouth Maybelle in Vlaamse Hairspray

Na haar rol als heks in Rapunzel, een rol die ze trouwens dit najaar weer zal vertolken, mag Sandrine Van Handenhoven zich al opmaken voor een nieuw musicalavontuur. Sandrine zal vanaf maart 2024 schitteren als Motormouth Maybelle in de Vlaamse versie van de musical Hairspray. Hiermee treedt ze in de voetsporen van onder andere Queen Latifah en Jennifer Hudson, die deze rol speelden in respectievelijk de verfilming uit 2007 en Hairspray Live! uit 2016.

Motormouth Maybelle is een R&B producer en moeder van Little Inez en de zeer getalenteerde danser Seaweed, een rol die in deze Deep Bridge-versie Hairspray vertolkt wordt door Francisco Schuster. Ze is ook de host van 'Negro Day' en weet met haar aanstekelijke liedje 'Big, Blond and Beautiful' Edna Turnblad ervan te overtuigen dat mooi zijn niet noodzakelijk in verband hoeft te staan met slank zijn.

"Ken je die mensen die in je leven komen en het voorgoed veranderen. Dat is Motormouth. Een vrouw die het licht in zich draagt. Een ontmoeting met haar is als een nieuwe adem. Onbevreesd. Strijden voor het goede. Voor de rechten van de mens. Voor gelijkheid en tegen racisme. Een inspiratie voor velen. Wie gaat aan het voorfront staan...Motormouth." aldus Sandrine Van Handenhoven.

Hairspray is van 14 maart tot 14 april 2024 te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda