Rutger de Bekker componeert muziek voor musical Expeditie Eiland

3 mei 2018, 09:24 - Redactie
Rutger de Bekker componeert muziek voor musical Expeditie Eiland

Rutger de Bekker gaat, naast het vertolken van één van de hoofdrollen in de nieuwe musical Expeditie Eiland van Rick Engelkes Producties, ook de muziek daarvoor componeren. Naast Rutger de Bekker zijn de hoofdrollen voor onder anderen Jelka van Houten, John Buijsman, Lone van Roosendaal en Ferry Doedens.

Expeditie Eiland, gebaseerd op tv-programma’s als Expeditie Robinson, Temptation Island en Naar het einde van de wereld, gaat over drie gezinnen die meedoen aan het tv-programma ‘Expeditie Eiland’. Hoe ver gaan ze voor het winnen van de hoofdprijs: 1 miljoen en een eiland?

Producent Rick Engelkes: "Expeditie Eiland is een nieuwe originele productie, ik was op zoek naar een componist die goed aanvoelt wat voor muziek er bij deze musicalcomedy past. Ik had nog niet eerder met Rutger gewerkt maar ik ben ontzettend blij dat hij ook de muziek gaat componeren."

Rutger componeerde eerder muziek voor onder anderen Paul de Leeuw, Jenny Arean, Alex Klaassen, Remko Vrijdag & Martine Sandifort en Het Klokhuis. Hij begon zijn carrière als cabaretier bij de Vliegende Panters. Ook acteerde hij in films als New Kids Turbo, De Boskampi’s en hij speelde mee in de musicals Hij Gelooft in Mij en Fiddler on the Roof, waarvan hij ook resident director was.

Expeditie Eiland gaat 28 oktober in première in Theater De Meervaart in Amsterdam. Daarna volgt een tour langs 54 theaters tot en met maart volgend jaar.

Première
28 oktober 2018
Dernière
1 maart 2019
Producent
REP Entertainment
Meer over Expeditie EilandAnder nieuws over Expeditie Eiland
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda