Ruim 650 acteurs in de race voor rol Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel

13 mei 2024, 11:02 - Redactie
Ruim 650 acteurs in de race voor rol Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel

Francine Oomen en Niels van Doormalen maken deze ochtend bekend dat ruim 650 acteurs zich hebben aangemeld voor de audities van de musical die gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van Francine Oomen. Van het boek Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel zijn inmiddels maar liefst 135.000 boeken verkocht. De producent heeft opnieuw de aanmeldingen voor de audities voor slechts twee weken opengezet.

“We krijgen dagelijks mailtjes met de vraag of mensen nog konden auditeren. Op enig moment konden we het even niet meer bijhouden. Nu we een personele wijziging hebben in ons creatieve team, moesten we het auditieproces een beetje opschuiven. Nu geven we iedere professionele acteur nog twee weken de kans om zich bij ons te melden, meldt Niels van Doormalen.

Regisseur Anne de Blok (28) is blij met alle aanmeldingen. Als kind las ze de boeken al, en als millennial was het een feest der herkenning om te zien dat de personages nu volwassen zijn. “Het is ongelofelijk om te zien dat het animo voor de musical zo groot is. Ik vind het een eer om deze grote musical te mogen maken.”

De voorstelling wordt zeker een volwassen musical met hedendaagse muziek, en dus niet per sé een jeugdvoorstelling in tegenstelling tot de eerdere familiemusicals. “De personages zijn nu 25 jaar en ouder. Er wordt nu druk aan het script gewerkt. We lezen het script met de acteurs uit de voorstelling op maandag 9 september voor publiek in het nieuwe Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. De kaartverkoop voor deze avond start 14 mei om 10.00 uur.”

“Ik kijk ongelofelijk uit naar het resultaat van deze musical en ben heel erg blij met alle leuke en enthousiaste reacties er komen op de audities. Ik wens iedereen heel veel succes met het auditeren”, zegt Francine Oomen.

De aanmeldingen voor de audities sluiten online op 29 mei om 12.00 uur. Binnen twee weken horen de auditanten dan eindelijk of ze op auditie mogen komen in de studio.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda