100ste voorstelling Jesus Christ Superstar

11 mei 2024, 21:04 - Redactie
100ste voorstelling Jesus Christ Superstar
Foto: Musicalweb

Vandaag speelde de award winnende musical Jesus Christ Superstar haar honderdste voorstelling. In theater Heerlen stond de cast stil bij dit heuglijke feit, maar beseften ze ook wat het letterlijk heeft gekost om zoveel voorstellingen te spelen. “Er is 245 liter bloed gebruikt, 95 liter wasmiddel om het bloed eruit te wassen en er gingen 575 condooms doorheen.”

De cast en creatives zijn nog maar nauwelijks bekomen dat ze met Jesus Christ Superstar zes Musical Awards hebben gewonnen. De productie had een record van 14 nominaties en won in de categorieën Beste Musical, Beste Regie, Beste Mannelijke Hoofdrol, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Licht en Beste Geluid een Award. “Wat ik heel bijzonder vond, is dat de cast en crew afgelopen weken persoonlijke felicitaties hebben gekregen van zowel Andrew Lloyd Webber en Tim Rice,’ vertelt producent Albert Verlinde. ‘Zij zijn de componist en tekstschrijver van Jesus Christ Superstar. Dat betekende heel veel voor iedereen.”

Voor de iconische voorstelling zijn er inmiddels 185.000 kaarten verkocht en is de speelperiode verlengd tot en met 18 november 2024. ‘Er komt veel bij kijken om deze musical avond na avond te spelen,’ laat medeproducent Jaco Kaasschieter weten. “Zowel voor de cast als alle mensen achter de schermen. Honderd keer Jesus Christ Superstar geeft een leuk lijstje bij wat er backstage plaatsvindt. Zo is er 95 liter wasmiddel gebruikt. Na iedere voorstelling worden alle kostuums gewassen. Het zweet, maar ook het bloed moet eruit gewassen worden. Van dat (theater)bloed hebben we inmiddels 245 liter gebruikt. Ook zijn er 575 condooms gebruikt. De microfoons worden hierin verpakt zodat ze beschermd zijn tegen het bloed en het water. Want aan het eind van de voorstelling laten we het in het theater regenen. Na 100 voorstellingen is er inmiddels 180 liter water op Jezus neergedaald.”

Uniek aan Jesus Christ Superstar is dat er op het toneel Super Seats staan, waardoor dit publiek deel wordt van het verhaal. Samen hebben zij, na honderd voorstellingen, inmiddels 781 liter wijn en 200 focaccia’s tijdens het laatst avondmaal mogen ontvangen.

Jesus Christ Superstar is nog te zien in Heerlen, Tilburg, Zwolle, Groningen, Doetinchem, ‘s-Hertogenbosch, Utrecht, Almere, Venlo, Den Haag, Amsterdam, Eindhoven, Hoorn, Breda, Rotterdam, Leeuwarden, Alkmaar, Apeldoorn en Alphen aan den Rijn.

Première
21 januari 2024
Dernière
29 september 2024
Producent
Albert Verlinde Entertainment
Meer over Jesus Christ Superstar (2024) Ander nieuws over Jesus Christ Superstar (2024)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda