Ruim 17.500 kaarten verkocht voor musical De Tocht

7 januari 2022, 10:02 - Redactie
Ruim 17.500 kaarten verkocht voor musical De Tocht

Nadat precies vijfentwintig jaar geleden de laatste Elfstedentocht is verreden, zijn er na de eerste week van de kaartverkoop al meer dan 17.500 kaarten verkocht voor spektakelmusical De Tocht. In oktober van dit jaar gaat deze grootschalige musical in première in Leeuwarden in een nieuw te bouwen theater waarin een 360º ijsvloer van tweeduizend vierkante meter komt te liggen.

Terwijl de media deze week stil stond bij het feit dat het precies vijfentwintig jaar geleden is dat Henk Angenent de laatste Elfstedentocht won, begon de kaartverkoop voor musical De Tocht. In navolging van Soldaat van Oranje – De Musical en de Vlaamse spektakelvoorstelling 40-45 is vanaf het najaar in Friesland De Tocht te zien.

"Het is fantastisch dat er al in de eerste week meer dan zeventienduizend kaarten zijn verkocht," laat Foppe van der Veen, creatief producent van De Tocht, weten. "Deze week werd nog maar weer eens duidelijk dat de Elfstedentocht in heel Nederland leeft. Niet alleen wij verlangen naar dit stukje magie op het ijs maar ook de rest van Nederland. Vanuit alle provincies en zelfs uit België zijn er kaarten gekocht. Iedereen wil de magie van de Elfstedentocht meemaken en dat is precies onze doelstelling. We willen de herinnering aan De Elfstedentocht voort laten leven, ook voor de generaties die de tocht nooit van dichtbij hebben meegemaakt."

Première
1 oktober 2023
Dernière
30 juni 2024
Meer over De TochtAnder nieuws over De Tocht
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda