Ruben Van Keer wordt Mozart in grootse spektakelmusical

26 augustus 2017, 15:28 - Redactie

Na Elisabeth en Dans der Vampieren, presenteert Music Hall in samenwerking met Vereinigte Bühnen Wien, vanaf 10 december de Nederlandstalige bewerking van het spektakelmusical Mozart in Stadsschouwburg Antwerpen.

Sinds de première in 1999 te Wenen, werd Mozart de Musical al opgevoerd in 8 landen, 6 talen en mocht deze indrukwekkende productie al meer dan 2,2 miljoen bezoekers ontvangen. Dit drama blijft ver weg van de clichés en kunstmatige adoratie van het muzikale genie. Mozart zoemt in op de complexe, getormenteerde ziel van de briljante artiest en rock star avant la lettre.

De jonge Belgische musicalacteur Ruben Van Keer (27) werd, na een intense casting, door het internationale productieteam gekozen om de rol van Mozart te spelen in de Nederlandstalige bewerking van deze grootse spektakelmusical. Voor Ruben, die afgelopen week nog te zien was op West End in de musicalversie van Bat Out Of Hell, betekent de rol van Mozart niet alleen zijn eerste hoofdrol in eigen land, maar meteen ook een unieke kans om zich eindelijk te tonen aan het Belgische publiek.

Mozart wordt gebracht door een 17-koppig orkest. Dirk Brossé neemt voor Music Hall de muzikale leiding over dit project.

Geert Allaert

"We zetten hoog in met ‘Mozart! – de Musical’ en zijn vereerd dat een internationaal gerenommeerd productiehuis als Vereinigte Bühnen Wien, Music Hall de kans en het vertrouwen geeft om hun fabelachtige voorstelling in België op de planken te brengen. Met Ruben Van Keer als Mozart, geven we een jong, Belgisch toptalent de kans om zich verder te ontwikkelen en te manifesteren in de musicalwereld. Dit is een productie van wereldniveau, in de grootorde van ‘Les Misérables’ en ‘The Phantom Of The Opera’. Daarom hebben we met Dirk Brossé als muzikaal leider ook een wereldtopper aan boord gehaald, alles MOET absolute top zijn, we willen het publiek overdonderen!" aldus Geert Allaert, CEO Music Hall.

Ruben Van Keer

"Ik ben heel blij met deze prachtige rol. Het is een rol die al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Het gaat snel; afgelopen dinsdag speelde ik m'n laatste voorstelling van de musical 'Bat Out Of Hell' in Londen en nu ben ik alweer in België om me voor te bereiden, en me daarna volop te smijten in een internationale topproductie als 'Mozart! - de Musical'!. Het worden alleszins drukke tijden, maar klagen doe ik absoluut niet. Ik kijk er enorm naar uit om mij te kunnen tonen aan het Belgische publiek, want tot op heden speelde ik nog nooit een grote hoofdrol en eigen land. Na mijn Masteropleiding in Londen ben ik zowat recht van de schoolbanken in 'Bat Out Of Hell' terechtgekomen. Ik ga er alleszins alles aan doen om een sterke Mozart neer te zetten en het enorme vertrouwen dat ik krijg van Music Hall en Vereinigte Bühnen Wien niet te beschamen" aldus Ruben Van Keer.

Het verhaal

Mozart vertelt het verhaal van de Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart. Niet de platgetreden paden over het muzikale genie worden bewandeld, wel krijgt het publiek een intrigerend coming-of-age drama voorgeschoteld, dat het exceptionele talent toont als een complex en ambigue karakter, gekweld door z’n eigen genialiteit, worstelend met de voor hem wrede uitdagingen van het alledaagse leven.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda