Ruben Van Keer en Pieter Jan De Paepe spelen de hoofdrollen in RENT

28 augustus 2021, 12:40 - Redactie
Ruben Van Keer en Pieter Jan De Paepe spelen de hoofdrollen in RENT

Met voormalig Thuis-acteur Pieter Jan De Paepe, Mozart!-rockstar Ruben Van Keer en musicalbeloftes Lien Van den Bossche en Stijn Proesmans, is de hoofdcast van RENT nagenoeg compleet. Daarnaast zorgen onder andere Saïn Vantomme, Lyssa Tejero en Kenny Verelst voor de verdere aanvulling. Hiermee krijgt de rockmusical, die in 1996 op Broadway in première ging, eindelijk ook een Vlaamse versie. Pas in het voorjaar starten de voorstellingen voor het grote publiek, maar vanaf 29 oktober kan je in De Blikfabriek van Hoboken (Antwerpen) al een exclusieve preview meepakken.

"Toen RENT voor het eerst werd opgevoerd, was het het kind van zijn tijd. De jaren negentig, aids én zijn plaats, New York. Zeer actueel en vinger aan de pols. Aids werd bedwongen en het leven kabbelde verder. RENT leek in mijn ogen lange tijd gedateerd, een museumstuk dat niet écht meer zou kunnen raken. En toen kwamen er andere tijden, de wegwijzers in de maatschappij werden abrupt weggehaald en verwarring was troef. Jonge mensen verdwaalden in ethische codes die razendsnel veranderen en een virus gooide roet in het eten. Wat even gedateerd leek, was plots weer brandend aanwezig. Het stuk gaat niet meer over aids in het bijzonder, maar over elke hindernis die op ons pad komt, hetzij persoonlijk, hetzij professioneel, hetzij op wereldschaal. Hoe verzetten we ons tegen alle negatieve elementen die ons leven dreigen over te nemen? Hoe leven we verder? Hoe creëren we onze nieuwe hoop? Hoe houden we het hoofd boven water vooraleer we verdrinken in de golven van verdwazing, verwarring en onwetendheid? Het is een hoopvol stuk over kracht putten uit onszelf in bizarre, barre tijden. Ik denk en hoop dat het een heel persoonlijke reis wordt met creatives, cast én publiek.", zegt regisseur-scenarist Stany Crets.

"RENT' is zo’n voorstelling die iedereen graag wil spelen, maar we zijn met een wit blad begonnen aan de audities. Het niveau van de auditanten lag bijzonder hoog, we hebben ongelooflijk veel goeie mensen moeten ontgoochelen. Het resultaat is een mix van heel straf jong talent en een aantal ervaren topnamen. Eind oktober spelen we een beperkt aantal previews, maar – vergis je niet – die voorstellingen zullen al meer dan volwaardig zijn. We willen iets maken dat behoorlijk experimenteel is en dus hebben we de tijd nodig om dat te ontwikkelen en te testen. Ons eerste publiek zal een deel van het maakproces worden", aldus producent Deep Bridge.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda