Renée van Wegberg, Suzan Seegers en Victor Lammertijn in Het was Zondag in het Zuiden

3 maart 2023, 17:14 - Redactie
Renée van Wegberg, Suzan Seegers en Victor Lammertijn in Het was Zondag in het Zuiden

Renee van Wegberg, Suzan Seegers en Victor Lammertijn zullen de hoofdrollen gaan spelen in de nieuwe musical Het was Zondag in het Zuiden. Dit werd zojuist bekendgemaakt door Servé Hermans, producent en regisseur van de musical.

Het was Zondag in het Zuiden is een nieuwe spektakelmusical over het hoogwater in Limburg. Op de muziek van Rowwen Hèze komen de aangrijpende en hartverwarmende verhalen van verschillende Limburgers tot leven. De musical wordt gecreëerd door het artistieke team van Dagboek van een Herdershond en zal worden opgevoerd in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

Producent en regisseur Servé Hermans: "Na dertien jaar zijn Renée van Wegberg en Suzan Seegers weer samen te zien in een musical. Twee grote Limburgse musicalsterren samen in een musical over Limburg in Limburg. Wat een eer!" Producent Leon Thommassen: "Aanstormend talent Victor Lammertijn past met zijn Vlaamse tongval en humorvolle vertolkingen perfect in onze productie. Hij neemt de rol van Wouter voor zijn rekening. Als aanstaande vader bereidt hij zich voor op de belangrijkste rol die hij in zijn leven gaat vervullen."

Renée van Wegberg: "Zo bijzonder dat ik mee ga spelen in een musical zo dichtbij bij mijn geboortedorp. En dat met de liedjes van Rowwen Hèze! Die heb ik mijn hele jeugd gezongen, dus dat voelt echt als thuiskomen. Ik speel Sarah, een onverschrokken, ambitieuze journaliste van Omroep Limburg. Zij is bij het rampgebied ter plaatse en doet verslag van de gebeurtenissen, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. En dan is er onverwacht ook nog ruimte voor de liefde. Heel leuk om deze rol te gaan spelen."

Suzan Seegers: "Ik stuiter van geluk dat ik na het succes van Dagboek van een Herdershond opnieuw meespeel in een musical waarin Limburg een grote rol speelt. én in regie van Servé Hermans, dat maakt me dolblij. In het script van Allard Blom speel ik Irene, de oudere, hoogzwangere zus van Renée. Ik woon in het buitenland en kom terug naar Limburg omdat ik me grote zorgen maak over onze ouders die in het overstromingsgebied wonen."

De meest verrassende hoofdrol is wellicht Victor Lammertijn. Hij deed mee aan het tv-programma Op zoek naar Danny en Sandy waarin hij tijdens de finale net naast de hoofdrol in Grease greep. "Omdat ik als regisseur bij de productie Grease betrokken ben, keek ik met een meer dan gemiddelde interesse naar de tv-uitzendingen. Victor werd in no time een publiekslieveling. Hij viel op door zijn spelkwaliteit, humor, uitstraling en Vlaamse tongval. Toen hij het in de finale net af moest leggen tegen de uiteindelijke winnaar heb ik geen moment getwijfeld en hem direct een rol aangeboden in Het was Zondag in het Zuiden. In de rol van Wouter heeft hij alle ruimte om al zijn kwaliteiten te presenteren in zijn eerste grote musical", aldus Hermans.

Eerder werd al bekend dat aanstormend musicaltalent uit Venlo, Jip Verdellen en Vérie Thijssen deel uit zullen maken van het ensemble.

Het was Zondag in het Zuiden is slechts 20 keer te zien, van 19 juli tot en met 20 augustus.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda