Recensie: Thrillermusical Shock (3 sterren)

28 oktober 2017, 18:51 - Redactie
Recensie: Thrillermusical Shock (3 sterren)

Naar de bestseller van Mel Wallis de Vries is de musical Shock gemaakt. De première vond plaats in schouwburg De Kom te Nieuwegein. De musical richt zich vooral op tieners en het verhaal wordt ook door vijf jonge spelers gespeeld: Britt Scholte, Priscilla Knetemann, Vivian Panka, Dorine Meijerhof en Aniek Mommers.

Het verhaal gaat over vier vriendinnen die op vakantie gaan naar Frankrijk. Ze gaan voor het eerst zonder hun vijfde vriendin, die sinds een jaar is vermist. Tijdens de vakantie komen er allerlei herinneringen boven en vragen ze zich af wat er met haar is gebeurd. Dan gebeuren er een aantal vreemde dingen waardoor het lijkt of de vriendinnen lastig worden gevallen. Ze zijn heel bang dat de moordenaar van hun vriendin nu achter hen aan komt.

Je kunt echt merken dat de musical zich op jongeren richt door bepaalde grappen, taalgebruik en de muziek. Hierdoor kan het voor volwassenen soms iets flauw zijn. Het decor bestaat uit een aantal doeken die in de lucht hangen waarop licht en beelden worden geprojecteerd. Origineel in deze was dat er middels video's ook een acteur op het doek verscheen die ook mee speelde. Het nadeel was dat het geluid van de video's veel ruis bevatte.

Het verhaal kwam aanvankelijk wat traag op gang, maar dit werd later goedgemaakt. Er werd goed met licht en geluid gewerkt, bij elke onweersflits en -knal zat je op het puntje van je stoel. Dat de première vlak voor Halloween plaatsvond was zeker over nagedacht, want de spanning zit er tijdens de voorstelling goed in.

De zang was ook goed, waarbij vooral de mooie, volle klanken van Aniek Mommers opvielen. De liedjes, gecomponeerd door Fons Merkies, waren van voor tot achter goed verstaanbaar en waren een combinatie van Engels en Nederlandse teksten. De liedjes werden als een soort van popliedjes gebracht, waardoor het een hippe musical werd.

Er werd soms iets over de top geacteerd, waardoor het verhaal op bepaalde momenten wat ongeloofwaardig werd. Dit is wel door een volwassen bril gezien, bij jongeren zal dit ongetwijfeld minder opvallen. Wat heel mooi is aan de voorstelling is dat er zeer actuele thema's worden belicht waar ook jongeren mee worstelen. Hierdoor zullen veel jongeren zich in een personage herkennen.

Kortom, voor jongeren is dit een hele spannende voorstelling om te gaan zien. Shock is te zien in diverse theaters in het land tot en met 9 februari volgend jaar.

Door: Martine Fransen-Nijland

Scenefoto's: Boy Hazes

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda