Recensie: Rapunzel de musical in première in Amsterdam (4 sterren)

25 september 2022, 19:42 - Redactie
Recensie: Rapunzel de musical in première in Amsterdam (4 sterren)

Op zondagmiddag 25 september ging de nieuwe familievoorstelling Rapunzel de Musical van Theater Terra in première in theater de Meervaart in Amsterdam.

Verhaal

Lang geleden was er eens een heks, die een jong meisje bij haar moeder vandaan haalde. De heks noemde het meisje Rapunzel en sloot haar op in een hoge toren, midden in het bos. Daar krijgt het meisje alleen bezoek van de heks, die langs haar lange vlecht naar boven kruipt. Tot er op een dag een prins langsrijdt...

De hoofdrollen in de musical zijn weggelegd voor Wesley de Ridder, Kemy Hooimeijer, Fay de Klein en Keije Schepers. Alle vier de acteurs vertolken op sterke wijze diverse rollen in de musical waarbij iedereen schijnbaar moeiteloos weet over te schakelen. Het poppenwerk is erg leuk om te zien, met name de ooievaar genaamd Klepper, dit karakter vervuld de gehele voorstelling een leuke rol. Ook is de vogel genaamd Vink erg grappig met een opvallend Duits accent.

Het decor is mooi en inventief en gemaakt. Zo is er een steiger gebruikt die dient doet als de toren waar Rapunzel in gevangen zit en later eenvoudig wordt getransformeerd in de kooi waarin Rapunzel op dat moment gevangen zit. Grappig detail is dat er gootsteenontstoppers zijn gebruikt als zwaarden.

Uiteindelijk overwint het goede het kwade en weet de humoristische en aandoenlijke Prins Ludwig (gespeeld door Keije Schepers) Rapunzel te bevrijden uit haar kooi waarna ze weer samen komt met haar moeder.

Theater Terra heeft met het bekende sprookje van de gebroeders Grimm een prachtige familievoorstelling gemaakt, te zien tot en met 5 februari volgend jaar in diverse Nederlandse theaters.

Castfoto's: Musicalweb.nl

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda