Audities: Koorleden gezocht voor theaterproductie Mozarts Zauberflöte

26 september 2022, 08:54 - Redactie
Audities: Koorleden gezocht voor theaterproductie Mozarts Zauberflöte

Theateralliantie zoekt i..m. Opera2Day voor de nieuwe grootschalige theaterproductie Mozarts Zauberflöte (in regie van Theu Boermans) koorleden.

Na het succes van de grootschalige voorstelling Amadeus (2019) brengen regisseur Theu Boermans en zijn vaste team nu de opvolger: Mozarts Zauberflöte, een opwindende en actuele bewerking van de wereldberoemde opera Die Zauberflöte. Het belooft opnieuw een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring te worden, uitgevoerd met live koor en orkest. Zoals in de eerste voorstellingen in Mozarts tijd bestaat de cast uit een mix van acteurs en zangers.

Voor deze werd een uitdagend nieuw Nederlandstalig libretto geschreven. Het leidt tot een brutale Zauberflöte die even tragisch als komisch is. In een dystopische toekomst is alles misgegaan wat er maar kon misgegaan. De wereld is nagenoeg ten onder gegaan. Maar een jonge generatie neemt hier geen genoegen mee. Ze gaan de uitdaging aan om de oude machthebbers van de troon te stoten. Zou het ze lukken om te komen tot een nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid?

Gezocht worden zangers/zangeressen (sopraan, alt, tenor, bas) in de leeftijdscategorie 50+, die ervaring hebben in deelname aan een (semi)professioneel koor. De tournee staat gepland van juni t/m december 2023 met +/- 70 voorstellingen (deelname op basis van deeltijd is bespreekbaar). De repetities staan gepland in de periode april-mei 2023. Per voorstelling is een vergoeding beschikbaar.

Meld je aan via info@theateralliantie.nI met bijgesloten CV. Na aanmelding volgt een uitnodiging voor een auditie. Deze auditie wordt gehouden op 6 oktober te Amsterdam, in het Polanentheater (Polanenstraat 174, 1013 WC Amsterdam).

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda