Recensie: Peter Pan vliegt echt recht je hart in

2 oktober 2016, 11:44 - Redactie
Recensie: Peter Pan vliegt echt recht je hart in

Musicalweb.nl was op zaterdagavond aanwezig in het Zaantheater in Zaandam bij de première van Peter Pan, Het échte verhaal. Een productie van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) in samenwerking met bekende professionals.

Peter Pan, Het échte Verhaal is een musical gebaseerd op het boek van J.M. Barrie uit 1904. Musicalactrice en regisseur Elise Berends (o.a. Tarzan, Mamma Mia! en Zorro) is verantwoordelijk voor de Nederlandse bewerking van de toneeltekst en de muziek.

peter_pan_cast_1

Wanneer je in de foyer van het Zaantheater staat voel je je al een deel van het piratenschip, het theater ligt namelijk gelegen in het water. Tijdens een flinke wolkbreuk begint het theater nog net niet heen en weer te schommelen. Het begint met Lisa, de huishoudster van de familie Darling, tevens is zij de vertelster. Met haar zuivere stem en haar zichtbare enthousiasme weet ze het publiek mee te nemen in het verhaal van Peter Pan.

Net echt, hoe de familie Darling zich harmonieus voortbeweegt door het stuk. Moeder (Patricia van Haastrecht), Vader (Vincent de Lusenet) en Wendy (Benthe Kruger) hebben een prachtige band die voelbaar aanwezig is. Wanneer zij hun nummer met z’n drieën zongen waren de snikken hoorbaar in het publiek.

peter_pan_scene_1

Peter Pan (Roan Pronk), wist de moeilijkste dansmanouvres met het grootste gemak uit te voeren. Zijn enthousiasme, energie en humor zijn aanstekelijk en Benthe Kruger, die de rol van Wendy Darling vertolkte, wist met haar prachtige stem het publiek te betoveren. Elke keer als zij begon met zingen wist ze het publiek volledig stil te krijgen waarbij wij ons op bepaalde momenten erop betrapten dat we onze adem erbij inhielden. Wij hopen haar nog veel vaker op het toneel te mogen bewonderen.

Ons petje gaat af voor Jeroen Pfaff die kapitein Haak mocht spelen. Daar waar Peter Pan een kindervoorstelling is zaten zelfs wij bij bepaalde momenten op het puntje van onze stoel. Met als klapper de solo waarbij hij Peter Pan eindelijk in de val heeft gelokt. De emotie spat er vanaf. Samen met Smie (Marc Peter van der Maas) vormen zij een humorvol duo en vullen elkaar perfect aan.

peter_pan_scene_2

En dan als laatste maar zeker niet de minste : Tinkerbell, gespeeld door Claire Hennekens, zo aandoenlijk, prachtige bewegingen, en wanneer ze eindelijk van zich kan laten horen doet ze dat. Wat een stem! Dit alles gaat natuurlijk niet zonder een groots ensemble. De jongens en meiden waren erg strak op elkaar afgestemd.

De muziek, geschreven door Elise Berends is ontroerend. Zo puur dat het je hart raakt. We vonden het wel erg jammer dat de techniek een aantal keer gedurende de voorstelling het liet afweten, we hadden zo graag alles gehoord in plaats van halve zinnen. Hopelijk gaat dit de volgende shows beter.

peter_pan_scene_5

Het decor was erg functioneel in elkaar gezet, met een draai en af en toe een toevoeging werd je direct meegenomen naar een andere setting. Hoewel dat draaien nog niet altijd even strak verliep.

Op de vraag of ze echt vliegen op het podium? Ja! Hoe? Ga zelf maar kijken! Peter Pan, Het échte verhaal is nog tot en met 28 mei in heel Nederland te zien.

Door: Ellen Molenkamp

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda