Recensie: Musical Rebecca met Pia Douwes in het Duitse Tecklenburg (4 sterren)

30 juli 2017, 20:26 - Redactie
Recensie: Musical Rebecca met Pia Douwes in het Duitse Tecklenburg (4 sterren)

Elk jaar speelt er in Tecklenburg in het buitentheater een grote musical. Dit jaar was het de musical Rebecca waar Pia Douwes een grote rol in speelt en Musicalweb was er bij.

Het verhaal wordt door een naamloos personage verteld en in de musical aangeduid als ’Ik’. Een naïeve jonge vrouw wordt verliefd op Maxim de Winter, een rijke Engelse aristocraat. Het is liefde op het eerste gezicht en ze wordt al vrij snel door hem ten huwelijk gevraagd. Na hun huwelijksreis in Italië gaat het paar naar het statige landgoed Manderley in Cornwall. Hier maakt ze kennis met het hoofd van de huishouding de strenge Mrs Danvers (gespeeld door Pia Douwes) die met ijzeren hand de scepter zwaait. De geest van de vorige vrouw van Maxim de Winter, Rebecca, schijnt nog aanwezig te zijn volgens Mrs Danvers en zorgt voor onrust in het huis.

Het lijk van Rebecca wordt vervolgens gevonden er daarop volgt een rechtszaak tegen Maxim de Winter en vanaf dat moment raken de gebeurtenissen in een stroomversnelling. Wat is er allemaal gebeurt in dit huis?

Tecklenburg bevind zich op een prachtige plek net over de grens van Enschede op een heuvel. Je kijkt uit over de bossen en in het kleine dorpje is er een magische plek; een openluchttheater waar al vele bekende mensen hebben gespeeld zoals Willemijn Verkaik en Pia Douwes. Het toneel is ruim en bevat historische bebouwing (een kasteel ruïne) als decor.

De sfeer is bijzonder en je hoort verhalen om je heen van mensen die al jaren van ver komen om dit spektakel elk jaar te ervaren. Kussentjes mee, wijntje en snacks er bij; het kan allemaal. De bel luidt 3 keer en dan begint de voorstelling. Een groot orkest klinkt en een grote groep mensen komt op.

Er werken zowel amateurs als professionals mee aan deze voorstelling. De amateurs dragen geen zendertje maar doen zeer actief mee in het schouwspel en zijn een goede aanvulling tijdens de ensemble stukken. Ieder jaar blijk je je als amateur op te kunnen geven om mee te doen dus kans voor iedereen.

Een aantal grote namen uit de Duitse musicals spelen mee bijvoorbeeld Jan Ammann, DE man bekend van de musical Tanz der Vampire. Een warme ietwat klassieke stem met een uitstraling van een echte gentleman. Ook Pia knalt op het podium. De rol van Mrs Danvers is op haar lijf geschreven en haar zang brengt ons kippenvel.

Het is een prachtige avond waar vooral de buitenlucht en de ambiance een fijne sfeer bieden. Rebecca is nog te zien tot en met 9 september. Volgend jaar zal Les Miserables te zien zijn in Tecklenburg.

Door: Marieke Visser

Lees meer over:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda