Recensie: Adèle, Conny, Jasperina – De grote drie

16 februari 2017, 12:54 - Redactie
Recensie: Adèle, Conny, Jasperina – De grote drie

Op maandagavond 13 februari was Musicalweb in de Stadsschouwburg Utrecht aanwezig bij de première van Adèle, Conny, Jasperina – De grote drie van Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment.

Het verhaal gaat over de drie voormalige theaterdiva's op één podium. Stel je eens voor dat Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong samen een programma zouden maken: een show rond hun grootste successen… Een “stel je eens voor” wat in deze voorstelling werkelijkheid wordt. Een show met een verzonnen verhaal over deze drie grote theaterdiva’s en hoe ze samen voor één keer op het podium staan.

In het stuk worden de grootste nummers van de drie vrouwen ten gehore gebracht. Prachtige nummers als Dobbe, Dobbe Dobbe, Ik hoef alleen maar even zo te doen, Wat heb je gedaan, Daan, De vleselijke woning, Het is over, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag, De Wandelclub en Roll another one. De rollen worden gespeeld door Ellen Pieters als Adèle Bloemendaal, Frederique Sluyterman van Loo als Conny Stuart, Hanneke Drenth als Jasperina de Jong en David van den Tempel als Gabriel (de manager rondom het eenmalige concert).

Adèle Bloemendaal wordt door Ellen Pieters fantastisch neergezet. De rol van Adèle zorgt voor de rode draad, de geweldig leuke humor en snelheid in het stuk. Omdat de rol van Adèle zó goed past bij Ellen Pieters, komen ook Frederique en Hanneke in de andere twee rollen mooi tot hun recht. Ze sluiten perfect aan en weten een zeer goede Conny en Jasperina neer te zetten.

Ook al is het decor en combo maar minimalistisch, het wordt erg goed, duidelijk, helder en met veel humor overgebracht. Ook al is het een niet waargebeurd verhaal, je hebt het gevoel dat het echt is. Je leert alle drie de vrouwen kennen, met sterkte en zwakke punten. Kortom, een simpele maar zéér charismatische show waarin je constant met een lach op je gezicht zit te kijken, en alle liedjes stiekem en zachtjes meezingt. De voorstelling is nog te zien tot en met 13 mei.

Door: Ragna Wetzels

Scenefoto's: Roy Beusker

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda