Haar doneren om gratis naar Hair te kunnen in Leeuwarden

17 februari 2017, 11:58 - Redactie
Haar doneren om gratis naar Hair te kunnen in Leeuwarden

Sinds donderdag wordt in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden haar ingezameld. Tot en met zondag is Hair te zien in Leeuwarden en dit wordt aangegrepen door het theater om haar in te zamelen voor de Stichting Haarwensen.

In de foyer staan twee kappersstoelen waarop mensen hun haar kunnen laten knippen. In ruil voor de knipbeurt wordt er een gratis kaartje gegeven voor de musical. Met het ingezamelde haar, worden kinderen tot en met 18 jaar geholpen die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.

Bij de 17-jarige Marije Koopmans van Nij Altena is al 35 centimeter van haar haar afgehaald, ze liep al sinds de zomer met de gedachte om haar te doneren. ''Ik heb nog haar en die kinderen hebben dat niet. Dus ik gun een ander mijn haar. Ik heb er totaal geen spijt van. Het is weer eens wat anders.'', vertelt Marije aan Omrop Fryslân.

Frederik Timme van Timme Haircreations is erg blij met de donatie van Marije en hoopt dat er veel meer mensen gaan volgen in de komende dagen. ''Ik ben heel blij met haar. Dit is perfect haar!'' aldus de haarwerkspecialist.

Première
25 september 2016
Dernière
23 april 2017
Producent
Stage Entertainment
Meer over Hair (2016)Ander nieuws over Hair (2016)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda