RAI Theater krijgt grootste ijsvloer van Amsterdam voor Notenkraker on Ice

15 december 2016, 09:29 - Redactie
RAI Theater krijgt grootste ijsvloer van Amsterdam voor Notenkraker on Ice

Het RAI Theater in Amsterdam krijgt vandaag een immense ijsvloer. Deze wordt gebouwd voor de Notenkraker on Ice, een grote ijsshow die vanaf morgen tot en zondag in de RAI te zien is. Het verhaal van de Notenkraker is een kerstklassieker voor de hele familie. Met de Muizenkoning, Sneeuwkoningin en Suikertaart-fee. Het ballet uit 1892 is nu in een nieuwe, spectaculaire bewerking op een ijsvloer te bewonderen.

Het opbouwen van de ijsvloer is een kunststuk op zich. Duizenden ijsblokjes worden aangevoerd om vervolgens te worden gestort in een speciaal daarvoor geconstrueerde bak. Deze wordt afgevuld met water waarna het opvriezen begint. Dit proces wordt uitgevoerd onder begeleiding van een gespecialiseerde ijsmeester. Speciale vriesmachines zorgen voor de juiste temperatuur. Als de procedure is beëindigd, dan is de grootste ijsvloer in de hoofdstad een feit.

Grootse decors, kleurrijke projecties, weelderige kostuums en indrukwekkende speciale effecten zorgen voor een adembenemende show. Maar liefst 30 kunstschaatskampioenen schaatsen en dansen op spectaculaire wijze op de klanken van Tchaikovsky. Na een succesvolle internationale tour is deze show nu te zien tijdens de feestdagen in Amsterdam.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda