Queen musical We Will Rock You ook naar Groningen

20 augustus 2019, 10:05 - Redactie
Queen musical We Will Rock You ook naar Groningen

TEC Entertainment heeft aangekondigd dat de Queen rockmusical We Will Rock You van 15 tot en met 19 januari 2020 verlengd wordt in het Martini Plaza in Groningen.

De nieuwe versie van de internationaal succesvolle musical van Queen en Ben Elton wordt geheel in het Engels opgevoerd en geproduceerd in samenwerking met Peeparrow Entertainment. We Will Rock You is voor een gelimiteerd aantal voorstellingen uitsluitend te zien in Amsterdam, Den Haag, Hengelo en Groningen.

De rol van Killer Queen zal in Groningen gespeeld worden door de in Zuid Afrika geboren en in Italië woonachtige musicalster Tia Architto. Tia maakte haar theaterdebuut in de musical Once on this Island en was verder te zien in Godspell, Leader of the Pack, In Concert: The Music of Andrew Lloyd Webber, Jukebox Jol!, Jailhouse Rock, en Mercury Rising en Italië was Tina te zien als Anita in West Side Story, Deloris Van Cartier in Sister Act, Dionne in Hair, moeder-overste in The Sound Of Music, Motormouth Maybelle in Hairspray en de Koningin in Rodgers & Hammerstein's Cinderella.

De originele versie van We Will Rock You ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre in de Londense West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan 20 miljoen bezoekers op alle zes continenten en in meer dan 28 landen te zien geweest.

Première
6 december 2019
Dernière
16 februari 2020
Producent
TEC Entertainment
Meer over We Will Rock You (2019) Ander nieuws over We Will Rock You (2019)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda