Productiehuis Marmalade lanceert met CoolKids eerste muziekproject

29 juni 2018, 11:06 - Redactie
Productiehuis Marmalade lanceert met CoolKids eerste muziekproject

CoolKids, dat is de naam van de nieuwe jongerengroep waarmee het Gentse productiehuis Marmalade zijn eerste stappen in de muziekwereld zet. CoolKids is een groep enthousiaste en getalenteerde jongeren die frisse en hippe Nederlandstalige muziek zullen brengen: Muziek voor jongeren door jongeren. De groep bestaat uit 20 jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar. Ze brengen eigentijdse nummers en vertrekken daarbij vanuit hun eigen leefwereld.

De debuutsingle van CoolKids, getiteld ‘CoolKids’, is al gelanceerd en is een blauwdruk voor wat we van deze nieuwe groep mogen verwachten: Herkenbare en aanstekelijke liedjes die iedereen kan meezingen, gecombineerd met toegankelijke danspasjes. De CoolKids verzamelden afgelopen weekend in Brugge voor de opname van de bijhorende videoclip, waarin ze letterlijk de schoolpoorten achter zich dichtslaan en enthousiast de zomer induiken. Deze videoclip kan hieronder bekeken worden.

CoolKids is een jongerengroep die binnen Marmalade wordt opgericht, onder muzikale leiding van Kristof Aerts. Tim Van der Straeten zorgt voor gestroomlijnde, leuke choreografieën en er staat een gelauwerd creatief team voor styling (onder leiding van Jody Van Geert) en haar & make-up (onder leiding van Mitch Fabry) paraat voor de CoolKids. De algemene regie van het project is in handen van Ruben Vandenborre.

“We geloven sterk in jong talent en willen hier graag in investeren. We merken dat Vlaanderen klaar is voor een hip, fris en dynamisch collectief van nieuwe gezichten. De CoolKids zingen over wat er leeft in hun wereld, wat hen intrigeert en wat hen dagelijks bezighoudt. Muziek voor jongeren door jongeren.”

CoolKids heeft een vaste kern van 20 jongeren. Bij optredens zullen ze in wisselende bezetting aan bod komen. In de clips treden ze allemaal aan.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda