Première Cinderella van Andrew Lloyd Webber geannuleerd

19 juli 2021, 20:14 - Redactie
Première Cinderella van Andrew Lloyd Webber geannuleerd

"Freedom day has turned into closing day." Met deze woorden laat een verslagen Andrew Lloyd Webber weten dat de première van zijn Cinderella op West End op dinsdag niet door kan gaan omdat een van de castleden eind afgelopen week positief werd getest op corona. Ondanks dat er verder geen castleden positief zijn getest in de afgelopen dagen staan de huidige regels het niet toe dat de voorstelling nu een aantal dagen later weer kan worden hervat en daarom is de producent genoodzaakt de première morgenavond te annuleren.

Freedom day is de naam voor de vierde stap in het Engelse openingsplan die vandaag is gezet. Vanaf vandaag vervalt in Engeland de mondkapjesplicht en de afstandsregel. Daarnaast mogen evenementenlocaties en nachtclubs weer op volledige capaciteit draaien zonder dat hierbij een toegangstest of vaccinatiebewijs benodigd is.

Try-outs van Cinderella waren te zien sinds 25 juni in het Gillian Lynne Theatre met een capaciteit van 50%. Wanneer de première van Cinderella nu zal plaats gaan vinden is nog niet duidelijk.

De nieuwe musical is gebaseerd op het verhaal Assepoester maar de componist brengt het klassieke sprookje in een meer tijdloze vorm, met een moderner hoofdpersonage. Het verhaal van Assepoester is inmiddels diverse keren verfilmd en op het toneel gebracht. De meest bekende versie is de tekenfilm van Disney uit 1950.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda