Première nieuwe cast TINA – De Tina Turner Musical

19 augustus 2022, 09:53 - Redactie
Première nieuwe cast TINA – De Tina Turner Musical

Donderdag 18 augustus presenteerde Stage Entertainment een feestelijke voorstelling in het Beatrix Theater in Utrecht in verband met de deels nieuwe cast van TINA - De Tina Turner Musical.

Er zijn een aantal oudgedienden terug, zoals Qshans Thodé, Jasper Kerkhof en Bart Mijnster. Nieuw in deze voorstelling zijn Steven Roox, Liss Walravens, Dorith Creebsburg, Fatty-Jay Shaw, Danny Houtkooper, Maryama Kassé, Rochelle Ramos, Frank Beurskens Channah Hewitt, Tjindjara Metschendorp, Dieter Spileers, Giovanni van Gom, Sanne Groenen, Pelé Yearwood, Quincy Sedney, Jill Tjin Asjoe en Melissa Otten.

Veel nieuwe namen dus, maar gelukkig blijft ook veel bij het oude.

Nyassa Alberta is nog steeds de fantastische powerhouse die Tina Turner eer aan doet, Juneoer Mers is nog steeds een verschrikkelijke (goede) Ike Turner, de band speelt fantastisch en het publiek ging ook deze avond weer volledig uit zijn dak.

Bij de nieuwe namen valt vooral Steven Roox op als een geloofwaardige Roger Davies, de man die uiteindelijk Tina aan haar solo-carrière helpt. Liss Walravens speelt een prachtige Rhonda Graam en Jill Tjin Asjoe is de zus van Tina alsof ze nooit anders geweest is. Speciale vermelding voor Shanaya Fazal die haar laatste voorstelling als jonge Anna-Mae (Tina) speelde. Je kan merken dat ze inmiddels ervaring heeft; ze zong en acteerde geweldig.

Met deze deels nieuwe bezetting kan Tina de komende tijd weer vooruit; zeker ook gezien onlangs bekend werd dat Nyassa Alberta ook het komende jaar de titelrol zal blijven spelen.

Door: Henk Renting

Castfoto's: Musicalweb.nl

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda