Populair kinderboek De NEEhoorn wordt brutale familiemusical

17 mei 2024, 16:16 - Redactie
Populair kinderboek De NEEhoorn wordt brutale familiemusical
Foto: Anne van Zantwijk

Het populaire kinderboek De NEEhoorn van Marc-Uwe Kling en illustrator Astrid Henn wordt komend seizoen door Bos Theaterproducties naar het theater gebracht. De familiemusical is een bewerking door Peter Heerschop, geregisseerd door Naomi van der Linden. De première is 21 december in de Stadsschouwburg Utrecht, vanaf 29 december toert de musical langs theaters in heel Nederland.

De NEEhoorn is een brutale musical voor kinderen die durven te dromen, maar moet ook een feest der herkenning worden voor (groot)ouders met een kleine eigenwijze NEEhoorn thuis. Bovendien valt er voor een grote broer en/of zus ook veel te lachen. Vier jonge talentvolle acteurs kruipen in de huid van de bijzondere karakters uit het boek. Lucas Schilperoort is de eigenwijze NEEhoorn. Iris Bakker is de WELLES-prinses die altijd gelijk wil hebben. Max Laros speelt de brutale KUS-m’n-KONT-hond en Daniëlle Deddens de WATbeer, die soms niet hoort en soms niet luistert.

Van het gelijknamige populaire kinderboek, naar het Nederlands vertaald door Jaap Robben, werden in ons land meer dan 130.000 exemplaren verkocht.

Première
21 december 2024
Dernière
1 juni 2025
Producent
Bos Theaterproducties
Meer over De NEEhoorn Ander nieuws over De NEEhoorn
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda