Planet Earth II – Live in concert op 17 maart 2018 in Ahoy

18 mei 2017, 10:04 - Redactie
Planet Earth II – Live in concert op 17 maart 2018 in Ahoy

Planet Earth II - Live in concert zal volgend jaar op 17 maart in Ahoy te zien zijn. De populaire wildlife serie van de BBC zal in 4K-Ultra HD-formaat worden vertoond. De beelden zullen worden begeleid door de score van componist en Academy Award-winnaar Hans Zimmer, Jacob Shea en Jasha Klebe, die live door het 80-koppige symfonie-orkest City of Prague Philharmonic Orchestra ten gehore wordt gebracht.

Planet Earth II is het vervolg op de succesvolle BBC-natuurserie Planet Earth. Tien jaar na het verschijnen van de eerste reeks waren het veranderde natuurlandschap en nieuwe cameratechnieken voor de Britse tv-zender reden genoeg om een nieuwe serie afleveringen te maken. Deze keer worden er niet alleen nieuwe spectaculaire landschappen en habitats bezocht, maar zijn er ook ervaringen en ontdekkingen vastgelegd die nog nooit eerder gefilmd zijn. Kijkers stappen in de voetsporen van de dieren zelf en gaan met hen op reis naar een nieuwe wereld.

Om Planet Earth II niet alleen een visuele maar ook een muzikale ervaring te maken, wordt de score door Hans Zimmer verzorgd. Zimmer schreef de muziek voor Planet Earth II exclusief voor de live-uitvoering van het programma. Dit zorgt voor een gevarieerde en ontroerende soundtrack bij de unieke natuurbeelden van de BBC.

De eerste editie van Planet Earth - Live In Concert werd tijdens 80 shows door maar liefst 200.000 belangstellenden bezocht. Planet Earth II was begin dit jaar op de Nederlandse televisie te zien en behaalde met de eerste aflevering 2,21 miljoen kijkers. Het team achter Planet Earth II heeft in totaal de afgelopen drie jaar 2089 dagen gefilmd tijdens 117 bezoeken aan 40 landen.

De kaartverkoop voor Planet Earth II - Live in concert start morgen om 10:00 uur.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda