Pia Douwes gaat Moeder Overste spelen in Duitse Sister Act

13 januari 2020, 20:58 - Redactie
Pia Douwes gaat Moeder Overste spelen in Duitse Sister Act
Foto: Simone Leonhartsberger

Aankomende zomer zal Pia Douwes de hoofdrol van Moeder Overste gaan spelen in de Duitse versie van de musical Sister Act. De musical die is gebaseerd op de beroemde film van Whoopi Goldberg gaat over een nachtclubzangeres die als zij getuige is geweest van een maffiamoord moet onderduiken in een klooster.

Sister Act zal in de zomer te zien zijn in de stad Tecklenburg. De voorstelling was eerder in 2012 ook al in Duitsland te zien, dit was in Hamburg. Naast Sister Act zal Pia ook komende zomer de voorstelling Das Besuch der Alten Damen in reprise gaan nemen, dit eveneens in Tecklenburg.

Pia speelt zodoende voor het eerst weer in twee grote producties nadat ze afgelopen jaar noodgedwongen moest stoppen met optreden vanwege fysieke en mentale problemen na het overlijden van haar vader. Ze moest zodoende haar rol in de voorstelling Best of Broadway teruggeven, haar rol werd toen overgenomen door Anouk Maas.

Sindsdien speelde Pia geen grote producties meer, wel zong ze afgelopen zomer een beperkt aantal openluchtconcerten van Elisabeth in Wenen.

De première van Sister Act zal plaatsvinden op vrijdag 19 juni.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda