Paul Groot wordt alternate King Herod in Jesus Christ Superstar

4 januari 2024, 08:03 - Redactie
Paul Groot wordt alternate King Herod in Jesus Christ Superstar
Foto: Musicalweb

Vandaag heeft Albert Verlinde bekendgemaakt dat Paul Groot, net als Paul de Leeuw, de alternate van King Herod wordt in de rockmusical Jesus Christ Superstar. Naast zijn rol in De Hospita neemt Paul Groot regelmatig de rol van King Herod over van Alex Klaasen, die de meeste voorstellingen zal spelen.

“Ik ben er trots op dat we drie grote namen hebben kunnen vastleggen om deze rol te spelen,” laat Albert Verlinde, die samen met Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman de rockmusical Jesus Christ Superstar produceert, weten. “Dat we voor drie acteurs hebben gekozen, heeft alles te maken met hun drukke agenda’s. Dat weet je op voorhand wanneer je een veelgevraagde acteur wilt vastleggen. Alex Klaasen zal de meeste voorstellingen spelen en Paul Groot en Paul de Leeuw zullen zijn alternate zijn.”

Paul Groot verheugt zich op de rol van King Herod. “Het is totaal iets anders dan wat ik nu doe,’ laat hij weten. “Dat maakt dit vak ook zo ontzettend leuk om te doen. Ik blijf ook zeker naast Simone Kleinsma in De Hospita spelen en daarnaast ga ik me overdag met de repetities voor Jesus Christ Superstar bezighouden. Het wordt een mooi seizoen.”

Andere hoofdrollen in de rockmusical Jesus Christ Superstar zijn voor Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate) en Magtel de Laat (Mary Magdalena). De regie is in handen van Ivo van Hove.

De première van Jesus Christ Superstar is op 21 januari in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Première
21 januari 2024
Dernière
29 september 2024
Producent
Albert Verlinde Entertainment
Meer over Jesus Christ Superstar (2024) Ander nieuws over Jesus Christ Superstar (2024)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda