Opera Madame Butterfly vanaf eind deze maand in Nederland

5 februari 2017, 11:12 - Redactie
Opera Madame Butterfly vanaf eind deze maand in Nederland

Het verhaal over de liefde van de geisha Cio-Cio-San - Japans voor Butterfly - voor de Amerikaanse marineofficier Pinkerton is door Giacomo Puccini voorzien van krachtige muziek. Onder muzikale leiding van Mika Eikenholz en Andrey Anikhanov brengt de Staatsopera van Tatarstan een betoverende enscenering van een hartverscheurend drama dat ervoor zorgt dat het publiek de zaal niet met droge ogen verlaat.

Puccini’s Madame Butterfly, wereldwijd één van de meest geliefde opera’s allertijden, is van 28 februari tot en met 26 maart te zien in de Nederlandse theaters.

Ruim honderd jaar geleden (1904) voltooide de inmiddels door zijn opera’s Tosca en La Boheme wereldberoemde componist Giacomo Puccini zijn nieuwe werk. Het stuk was gebaseerd op de toneelversie van een eerdere roman, maar werd in eerste instantie een flop. Puccini was ervan overtuigd dat dit zijn beste werk zou worden. Hij betaalde het verlies aan het operahuis, ging opnieuw aan het werk en twee jaar later was een wereldhit geboren: Madame Butterfly.

De Staatsopera van Tatarstan komt al ruim twintig jaar naar Nederland met kwalitatief hoogstaande producties. Met groot orkest, koor en internationale topsolisten hebben zij de harten van vele Nederlandse operaliefhebbers veroverd. De traditionele ensceneringen van de opera’s vallen bij het publiek zeer in de smaak.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda