Oatmilk studio verwelkomt Sieta Keizer als nieuwe regisseur en artistiek coördinator

3 november 2023, 10:06 - Redactie
Oatmilk studio verwelkomt Sieta Keizer als nieuwe regisseur en artistiek coördinator
Foto: Jasper Loeffen

Per 1 januari 2024 treedt Sieta Keizer aan als Artistiek Coördinator bij het Brabantse musicalgezelschap Oatmilk Studio. Hierdoor vormt Oatmilk Studio een directie bestaande uit Niels van Doormalen (Algemeen Directeur) en Sieta Keizer (Artistiek Coördinator). Sieta Keizer neemt tevens de regie van de cabaretmusical Ver van je bed over van de onlangs overleden Wimie Wilhelm.

Sieta Keizer heeft een indrukwekkende loopbaan in de culturele sector. Ze heeft reeds veel jonge creatievelingen gecoacht op gebied van persoonlijke en professionele groei. In het verleden heeft ze gewerkt als casting director bij Joop van den Ende Theaterproducties, later bij Stage Entertainment en vervolgens als artistiek leider en regisseur bij Theater M-Lab. Keizer heeft ook haar kennis gedeeld als docent op Codarts Muziektheater en Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In 2025 zal zij de regie verzorgen voor de musical Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?, gebaseerd op de recent uitgekomen bestseller van Francine Oomen.

Producent Niels van Doormalen vertelt: "Sieta en ik hebben al lange tijd gesprekken over artistiek coördinatorschap binnen Oatmilk. Het voelt als een mijlpaal om na drie jaar haar in deze rol te mogen verwelkomen. Als bestuurslid van het eerste uur heeft Sieta een cruciale rol gespeeld bij de formulering van Oatmilk's artistieke visie, waar het produceren van nieuwe musicals centraal staat."

Sieta Keizer was reeds als casting director betrokken bij Ver van je bed en Niels heeft gevraagd aan Sieta om, na het trieste overlijden van Wilhelm, de regie op zich te nemen. Daarnaast speelt Keizer een centrale rol bij het opstellen van het nieuwe kunstenplan van Oatmilk voor 2025-2028, in samenwerking met schrijfster Hilde van Beek.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda