Nyassa Alberta als Rachel Marron in The Bodyguard

20 december 2022, 06:45 - Redactie
Nyassa Alberta als Rachel Marron in The Bodyguard
Foto: Musicalweb

Nyassa Alberta zal volgend jaar de rol van Rachel Marron in The Bodyguard gaan spelen in het Beatrix Theater in Utrecht. De rol van Frank Farmer zal gespeeld gaan worden door Tarikh Janssen.

Nyassa vertolkte eerder de rol van Rachel Marron in de Duitse versie van The Bodyguard in de Musical Dome in Keulen en in het Stage Palladium Theater in Stuttgart. Ook als Nicky Marron was ze op het podium te zien. De actrice vertolkte de afgelopen twee jaar de rol van Tina Turner in TINA - De Tina Turner Musical. Deze productie is nog tot en met 19 februari te zien in het Beatrix Theater.

“Ik heb de rol van Rachel Marron eerder al in Duitsland gespeeld en het is geweldig dat ik dit nu ook in Nederland mag gaan doen. Ik voel mij vereerd dat ik het vertrouwen heb gekregen om in de huid van twee van de grootste zangeressen ter wereld te kruipen, Tina Turner en Whitney Houston. Hun muziek is iconisch en als zangeres een uitdaging om het repertoire van beide artiesten te kunnen zingen, omdat hun sound zo anders is.” aldus Nyassa.

Tarikh Janssen zal de rol van Frank Farmer gaan spelen. De acteur studeerde in 2013 af aan de Toneelacademie Maastricht. In 2019 en in 2020 speelde hij in onder andere Hamlet, The Last Poets, Waarom is het stil in de stad en Wie is Bang. Ook speelde hij in We Hadden Liefde, We Hadden Wapens en deed de acteur eerder dit jaar mee aan Kamp Van Koningsbrugge Special Edition.

Tarikh: “Ik ben een groot filmliefhebber en kende de filmversie van The Bodyguard uiteraard al. De rol van Frank Farmer spreekt mij als acteur aan omdat hij een transformatie doorstaat. Waar hij eerst afstandelijk en kil is, opent hij zichzelf voor en door Rachel Marron. Ik kijk ernaar uit om dit verhaal en de rol van Frank Farmer in het theater te vertolken”.

De overige rollen worden op een later moment bekendgemaakt. The Bodyguard zal te zien zijn in het Beatrix Theater van 2 april tot en met 27 augustus.

Première
16 april 2023
Dernière
27 augustus 2023
Producent
Stage Entertainment
Meer over The Bodyguard (2023)Ander nieuws over The Bodyguard (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda