Noortje Herlaar speelt vrouwelijke hoofdrol in Lazarus

4 juni 2019, 08:16 - Redactie
Placeholder image

Noortje Herlaar zal ook gaan spelen in Lazarus van David Bowie zo heeft Stage Entertainment aangekondigd, Noortje zal de vrouwelijke hoofdrol gaan vertolken in de voorstelling. Naast Noortje zullen ook Pieter Embrechts, Jorrit Ruijs en Juliana Zijlstra gaan spelen in de voorstelling die exclusief te zien zal zijn in het DeLaMar Theater.

Noortje speelt de rol van Elly, dit is de assistent van Thomas Newton op wie ze verliefd is. De rol van Thomas Newton zal worden vertolkt door Gijs Naber. "Van Mary Poppins naar Bowie, dat is wel een stap", grapt Noortje tegenover de Volkskrant, die doorbrak als winnares van het tv-programma Op zoek naar Mary Poppins in 2009. Noortje noemt zichzelf een jonge Bowie-fan (‘ik heb nog veel in te halen’), maar desondanks was dit ‘een meer dan felbegeerde rol'.

Ze deed auditie voor onder anderen regisseur Ivo van Hove en muzikaal leider Henry Hay, die ook de producer was van Bowies laatste plaat. Noortje zong twee Bowie-songs, Absolute Beginners en Changes, die Elly in de voorstelling ook zingt. "Ja, het Bowie-repertoire ligt mij heel lekker. Al zal het wel anders zijn dan mensen van mij gewend zijn."

Albert Verlinde, algemeen directeur Stage Entertainment Nederland: “Ik ben er buitengewoon trots op dat we vandaag bekend kunnen maken dat Noortje Herlaar en Pieter Embrechts samen met Gijs Naber de hoofdrollen in Lazarus gaan vertolken. Zij vormen een ijzersterk trio en ik ben ervan overtuigd dat zij hun rollen in deze bijzondere voorstelling met veel passie en liefde voor Bowie’s werk zullen vertolken”.

Gisteren werd nog aangekondigd dat er 50.000 extra kaarten in de verkoop zijn gegaan. Lazarus gaat op zondag 13 oktober in premiere.

Première
13 oktober 2019
Dernière
23 maart 2020
Producent
Stage Entertainment
Meer over Lazarus Ander nieuws over Lazarus
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda