Music Hall Classics brengt Tchaikovsky’s opera Jevgeni Onegin

4 juni 2019, 11:23 - Redactie
Music Hall Classics brengt Tchaikovsky’s opera Jevgeni Onegin

Music Hall start het seizoen 2019/2020 met pistoolgeknal en high society-drama. Op vrijdag 11 oktober presenteert Music Hall Classics een unieke opvoering van Tchaikovsky's meest persoonlijke opera Jevgeni Onegin in Stadsschouwburg Antwerpen.

Wanneer de opera Jevgeni Onegin in 1879 in Moskou voor het eerst werd opgevoerd, had het werk al een hele weg afgelegd. Het libretto is zeer nauw gebaseerd op het gelijknamige meesterwerk van Aleksandr Poesjkin. Bekende operazangeres Elizaveta Lavrovskaja had Poesjkin’s populaire verzenroman oorspronkelijk bij Tchaikovsky getipt als mogelijke opera, maar de componist veegde het boek eerst aan de kant wegens een te zwak plot. Tot Tchaikovsky wat dieper groef en de sociale en persoonlijke groei van de personages opmerkte. Het resultaat: een opera die de de relatie van Onegin en Tatyana beschrijft.

Verhaal

We zijn in het oude tsaristisch Rusland. De zussen Tatjana en Olga wonen op het platteland rond Sint-Petersburg.

Op een dag komt buurman Lenski langs met zijn vriend, dandy Jevgeni Onegin. Lenski houdt van Olga, Tatjana valt voor Onegin en schrijft hem lieve woorden. Maar Onegin wijst haar ietwat verveeld af. Erger nog, hij daagt zijn vriend Lenski uit door flirterig met Olga te dansen op een bal. Hun ruzie mondt uit in een pistoolduel!

De afloop is dramatisch en vele jaren later zijn de wonden nog niet geheeld. Zal de vlam van oude liefde blijven branden of is het licht uit?

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda