Martine Bijl op 71-jarige leeftijd overleden

3 juni 2019, 14:21 - Redactie

Zangeres, presentatrice en actrice Martine Bijl is afgelopen donderdag op 71-jarige leeftijd overleden. Ze overleed in haar atelier in Maarssen in het bijzijn van familieleden aan de complicaties van de hersenbloeding die ze in september 2015 kreeg.

Martine was de laatste jaren vooral bekend als presentatrice van het tv-programma Heel Holland Bakt. Ze presenteerde de eerste drie seizoenen van het succesvolle kookprogramma voor amateurs, tot ze in september 2015 ziek werd.

Martine begon haar carrière als professioneel zangeres en nam twintig lp's en cd's op. Ze zat jarenlang in het panel van het populaire tv-programma Wie van de Drie en speelde een hoofdrol in de meer dan honderd afleveringen van de comedy Het Zonnetje in Huis met Johnny Kraaykamp senior en junior.

Ook vertaalde Martine een groot aantal musicals voor Stage Entertainment. Ze vertaalde: 42nd Street, Aida, The Lion King, Beauty and the Beast, The Wiz, Tarzan, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Mary Poppins, We Will Rock You, La Cage Aux Folles, Wicked, The Little Mermaid, Sister Act en Billy Elliot.

Na haar hersenbloeding trok ze zich terug uit de publiciteit. Vorig jaar november kwam haar boek Rinkeldekink uit, over haar langdurige verblijf in een revalidatiekliniek en over de depressie die daarop volgde. Martine was getrouwd met tv-presentator en regisseur Berend Boudewijn.

Bron: NOS.nl

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda