Tony Awards 2018, 12 nominaties voor Mean Girls en SpongeBob

1 mei 2018, 21:04 - Redactie
Tony Awards 2018, 12 nominaties voor Mean Girls en SpongeBob

De musicals Mean Girls en SpongeBob Squarepants en de toneelstukken Angels in America en Harry Potter and the Cursed Child zijn dit jaar de grote kanshebbers bij de uitreiking van de Tony Awards.

Mean Girls, gebaseerd op de succesvolle gelijknamige tienerfilm, kreeg twaalf nominaties. De voorstelling maakt onder meer kans op de prijzen voor beste musical, beste scenario en beste muziek. Ook SpongeBob, gebaseerd op de tekenfilmserie over een vrolijke spons die in een ananas leeft, kreeg twaalf nominaties.

Bij de toneelstukken kregen Angels in America, over de aidsepidemie in de jaren tachtig, en Harry Potter and the Cursed Child elf en tien nominaties. Voor Angels in America zijn onder meer acteurs Andrew Garfield en Nathan Lane genomineerd.

Once in the Island, die door kenners een van de verrassingen van dit seizoen wordt genoemd, maakt kans op acht awards. De magisch-realistische musical is een kruising tussen Romeo en Julia en De Kleine Zeemeermin die zich afspeelt op Haïti.

De Tony Awards worden uitgereikt op 10 juni in de Radio City Music Hall in New York. De presentatie is deze editie in handen van Sara Bareilles en Josh Groban.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda