Nieuwe Nederlandse musical Zodiac vanaf april te zien in Breda

5 december 2020, 08:03 - Redactie
Nieuwe Nederlandse musical Zodiac vanaf april te zien in Breda

In april 2021 gaat in de voormalige Koepelgevangenis van Breda Zodiac de musical in première. Een nieuwe Nederlandse productie die drie maanden lang zal spelen op deze iconische locatie. Door onder andere samen te werken met Chassé Theater heeft Stichting Zodiac weten te bereiken dat er een grote musical in Breda komt, waarin actuele thema’s als duurzaamheid, astrologie en educatie samenkomen.

Bekende namen uit de musicalwereld werken mee aan deze nieuwe musical. Stanley Burleson neemt de choreografie voor zijn rekening en Dick van den Heuvel schreef het script. De musical zal van april tot en met juni 2021 in de monumentale Koepel te zien zijn.

"Zodiac de Musical is een theaterspektakel dat verbindt en aanzet tot kritisch nadenken over de toekomst," laat producent Peet Nieuwenhuijsen weten. "We geloven dat het verhaal relevanter is dan ooit en dat het belangrijk is dat de thema’s uit de voorstelling aangekaart worden. We kunnen als Breda echt trots zijn dat we dit samen op deze unieke wijze kunnen realiseren," aldus Ruud van Meijel, directeur van Chassé Theater.

Zodiac de musical wordt een bijzonder theaterspektakel. Bezoekers zullen in deze voorstelling de toekomst van planeet Aarde zien. En dat alles vanuit de ogen van de twaalf sterrenbeelden. In de musical wordt Boogschutter naar beneden gestuurd om te onderzoeken wat er nog te redden valt. Maar daarbij verliest hij zijn hart aan de opstandige dochter van de secretaris-generaal. Wat volgt, is een verhaal vol van spanning en actualiteit maar ook vol humor en romantiek. Uniek aan deze voorstelling is dat het zich letterlijk in de lucht afspeelt, de zodiac (de dierenriem) bevindt zich immers in het heelal. Door de ronde zaal en enorme hoogte van de koepel worden bezoekers aan alle kanten door het verhaal omgeven.

De kaartverkoop voor Zodiac de musical gaat 14 januari 2021 van start. Binnenkort wordt de cast bekendgemaakt.

Première
5 juli 2021
Dernière
30 september 2021
Meer over Zodiac Ander nieuws over Zodiac
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda