Nieuwe musical Palermo betrekt publiek bij maakproces

18 juni 2020, 18:14 - Redactie
Nieuwe musical Palermo betrekt publiek bij maakproces
Foto: Annelies Scheepens

Vanaf 1 juli, de eerste dag dat de Nederlandse theaters weer open gaan voor 100 mensen, is in het Amsterdamse DeLaMar Theater de nieuwe gloedmusical Palermo te zien. Bezoekers van Palermo kunnen genieten van een intiem en meeslepend liefdesverhaal, maar zijn daarnaast ook van invloed op de ontwikkeling van deze musical. Na afloop van elke uitvoering gaan de makers en spelers in gesprek met het publiek, en verwerken ze de reacties in de vervolmaking van de voorstelling.

Het was schrijver/regisseur Peter de Baan die besloot Palermo als zogenaamde werkvoorstelling op te voeren. "in Amerika en Engeland zijn werkvoorstellingen, ofwel workshops, een bekend begrip," aldus De Baan. "Grote producties als Hamilton, Wicked en Dear Evan Hansen zijn op deze manier begonnen. In Nederland worden de try-outs eigenlijk altijd direct gevolgd door de tournee en verandert men gaandeweg niet al te veel meer aan de voorstelling. Wij willen de reacties van het publiek juist zwaar mee laten wegen en op basis hiervan aanpassingen blijven doorvoeren. Dan pas volgt de tournee en een langere speelperiode in Amsterdam. Deze vorm van voorstellingen spelen is dan ook ideaal voor echte musicalliefhebbers, die op deze manier daadwerkelijk betrokken worden bij de totstandkoming van een nieuwe Nederlandse musical."

Palermo is een intieme en meeslepende musical, die een ode brengt aan de liefde. We zien twee verliefde en tomeloos gelukkige mensen, gespeeld door Gouden Kalf-winnares Melody Klaver en Fabian Jansen. Maar dan slaat het noodlot toe. Is hun liefde hiertegen bestand? De voorstelling wordt volledig volgens de huidige veiligheidsmaatregelen verzorgd, wat ook betekent dat Klaver en Jansen 1,5 meter afstand op het podium moeten houden.

Peter de Baan: "Dat is zeker een uitdaging voor een musical vol intieme scènes. We gaan hier echter op een creatieve manier mee om, je hoeft zeker niet dicht bij elkaar te zijn om intimiteit te creëren!" Naast indrukwekkende scènes is er in de voorstelling ook volop ruimte voor muziek; zo worden de acteurs bijgestaan door een vijfkoppige band. De muziek is gecomponeerd door Martijn Spierenburg en de liedteksten zijn van Frans van Deursen, die ook een paar kleine rolletjes in de musical vertolkt.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Efteling Musical
Locatie: Munttheater
Datum: 10-12-2023
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda