Nieuwe familievoorstelling ‘Sneue gevallen’ van Theater Sonnevanck

19 januari 2018, 12:02 - Redactie
Nieuwe familievoorstelling ‘Sneue gevallen’ van Theater Sonnevanck
Foto: Femke Teussink

Dit voorjaar komt Theater Sonnevanck met een nieuwe familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar: Sneue gevallen. Zondag 18 februari is de landelijke première in het eigen huis van het Enschedese jeugdtheatergezelschap. Sneue gevallen is een absurdistische en ontroerende komedie, een ode aan de gevoelige mens. De voorstelling speelt tot en met 31 maart 2018 in de theaters.

Verhaal

Niemand is zo gevoelig als Bram. Zodra hij de voordeur uitstapt, wordt hij overspoeld door prikkels. Tikkende stoplichten, borende bouwvakkers, regen en wind. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige warme snoezelkamer en komt nooit buiten.

Zijn ouders vinden dat het tijd wordt voor verandering. In de snoezelkamer hangt een poster van Jan de Survival-Man: 'De man die alles voor elkaar krijgen kan’. De oma van Jan de Survival-Man woont bij Bram in de straat. Eén keer per jaar gaat Jan de Survival-Man naar zijn oma en dat is toevallig vandaag. Als Bram nu eens bij zijn idool op bezoek gaat? Misschien kan een ontmoeting hem helpen.

Bram wil zijn ouders niet teleurstellen. Hij zet zijn veiligheidshelm op en trekt zijn berenpak aan. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent hij met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?

Sneue gevallen wordt gemaakt door regisseur Karlijn Kistemaker, componist Wilko Sterke en vormgever Calle de Hoog. De tekst is geschreven door Leon Brill. Rollen worden vertolkt door Freek den Hartogh, Jos Nargy en Yara Alink.

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Efteling Musical
Locatie: Munttheater
Datum: 10-12-2023
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda