Harrie & Eva en Fiddler on the Roof voor blinden en slechtzienden in Apeldoorn

19 januari 2018, 15:14 - Redactie
Harrie & Eva en Fiddler on the Roof voor blinden en slechtzienden in Apeldoorn

Theater Orpheus maakt in samenwerking met Stichting Komt het Zien! twee voorstellingen toegankelijk voor blinden en slechtzienden dankzij een introductie en live audiodescriptie. Het gaat om de voorstellingen Harrie & Eva en Fiddler on the Roof.

Om publiek met een visuele beperking te laten genieten van theater is er een aanpak ontwikkeld in nauwe samenwerking met de doelgroep. Zo mogen bezoekers die blind of slechtziend zijn en hun begeleiders een uur voor aanvang van de voorstelling al de zaal in om kennis te maken met het decor en de spelers. Tijdens de voorstelling vertelt de blindentolk via een draadloze koptelefoon tussen de gesproken en gezongen tekst wat er op het podium te zien is. Op deze manier is de theaterbeleving compleet voor mensen die visueel niet alles meekrijgen.

“Ik ben ontzettend trots dat wij Stichting Komt het Zien dit seizoen voor het eerst mogen verwelkomen,” zegt Meta Neeleman, directeur Theater Orpheus. “Orpheus streeft ernaar om theater toegankelijk te maken voor echt iedereen. Met deze samenwerking hopen wij ook theaterliefhebbers met een visuele beperking een onvergetelijke avond te bieden.”

Op 16 februari biedt Stichting Komt het Zien! voor de eerste maal live audiodescriptie tijdens de voorstelling Harrie & Eva. Op 18 en 22 april is er een blindentolk aanwezig bij Fiddler on the Roof.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda