Musical Newsies komt dit jaar naar West End

21 februari 2022, 20:23 - Redactie
Musical Newsies komt dit jaar naar West End

De musical Newsies zal dit jaar naar West End gaan komen zo is aangekondigd op het account op Twitter van de productie. Naast de aankondiging dat Newsies naar West End gaat komen is het nog niet duidelijk wanneer de voorstelling precies te zien zal zijn en in welk theater.

Newsies is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 en speelt zich af in het New York van rond 1900, geïnspireerd op waargebeurde feiten. Het verhaal gaat over Jack Kelly, leider van een groep ongepolijste tienerkrantenjongens die dromen van een beter leven ver weg van het harde leven op straat. Maar als twee machtige uitgeverijen de distributieprijzen verhogen op kosten van de krantenjongens, krijgt Jack een reden om zich te verzetten.

De musical ging op 25 september 2011 in première in New Jersey en op 29 maart 2012 op Broadway in het Nederlander Theatre. Hier was de voorstelling te zien tot 24 augustus 2014, in totaal werd Newsies 1004 keer opgevoerd.

Een live registratie van Newsies werd door Disney in september 2016 opgenomen in het Pantages Theatre in Hollywood en was op 16, 18 en 22 februari in een groot aantal bioscopen in de Verenigde Staten te zien. Ook was de musical te zien in een aantal Pathé bioscopen in Nederland. Op dit moment is deze registratie beschikbaar op Disney Plus. Ook de film uit 1992 is te vinden op de streamingdienst.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda