Nationaal Theaterweekend ook in 2019 een groot succes

30 januari 2019, 08:16 - Redactie
Nationaal Theaterweekend ook in 2019 een groot succes

De vierde editie van het Nationaal Theaterweekend, een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuur Fonds, is ook dit jaar een groot succes gebleken. Dit weekend is weer gebleken dat het Nationaal Theaterweekend er voor iedereen is. De ongeveer 80 deelnemende theaters hebben laten weten dat er veel nieuw publiek op het evenement is afgekomen.

Vijftig procent van de bezoekers vertelde nog nooit eerder naar het theater te zijn geweest, wat het dubbele is vergeleken met een normaal weekend. Dankzij een bijdrage van de BankGiro Loterij, het Prins bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds was het voor theaters mogelijk om zowel grote als kleine voorstellingen aan te bieden voor slechts tien euro. Hierdoor is er een record bereikt van meer dan 130 uitverkochte voorstellingen tijdens het Nationaal Theaterweekend!

Theaters hadden zelf ook bijzondere activiteiten georganiseerd om zowel de volwassenen als de jeugdige bezoekers te vermaken. "Het is mooi om te zien dat de theaters steeds creatiever worden in de randprogramma’s,’ laat Albert Verlinde van het Nationaal Theater Fonds weten. ‘Theaters die voor dit weekend al uitverkocht waren, boekten extra voorstellingen bij zodat iedereen naar een show van zijn of haar keuze kon. We zijn er trots op dat het weer een groot succes is geworden en de traditie in stand blijft."

Volgend jaar zal er weer een Nationaal Theaterweekend worden georganiseerd. De data voor dit weekend worden zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda