Na film nu ook Vlaamse versie van de musical Blind Date

25 maart 2024, 11:07 - Redactie
Na film nu ook Vlaamse versie van de musical Blind Date

De musical Blind Date van De Theater BV gaat, na het succes in Nederland, in het voorjaar van 2026 in première in België. Eerder werd al bekendgemaakt dat regisseur Johan Nijenhuis de filmrechten van de voorstelling heeft gekocht.

Blind Date was in het najaar van 2022 te zien in de Nederlandse theaters. De voorstelling, met hoofdrollen voor Brigitte Heitzer en Freek Bartels, werd genomineerd voor acht Musical Awards. Drie ervan werden er verzilverd, waaronder die voor Beste Oorspronkelijke Nederlandse Musical en Beste Script en Dialogen.

De Vlaamse versie wordt geproduceerd door Iskariot en krijgt een geheel Vlaamse cast die binnenkort bekendgemaakt wordt. De regie is, net als in Nederland, in handen van Joep Onderdelinden.

“Het succes van Blind Date in Nederland was een droom die uitkwam. Het is enorm bijzonder dat de voorstelling de eerste Nederlandse musical ooit is, die een eigen bioscoopfilm krijgt”, zegt producent Christian Seijkens van De Theater BV. “Dat er nu ook een Vlaamse versie komt, is een totaal nieuw en spannend hoofdstuk in het verhaal van bankier Bob en hondentrimster Jenny.”

Blind Date gaat in het voorjaar van 2026 in première in Antwerpen. Rokjesnacht, de verfilming van de voorstelling, is vanaf 3 oktober 2024 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Première
10 oktober 2022
Dernière
23 december 2022
Producent
De Theater BV
Meer over Blind Date Ander nieuws over Blind Date
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda