Musical: Belle en het beest (2001)

Belle en het beest (2001)
Première
25 november 2001
Dernière
juni 2022
Producent

Verhaal

Het oorspronkelijke verhaal uit 1741 - La Belle et la Bête - van de Franse schrijfster Mme Gabrielle de Villeneuve is door de jaren heen diverse malen bewerkt voor film en theater en hoewel het thema aan deze bewerkingen haar grote bekendheid dankt, mag het oorspronkelijke literaire werk zonder meer tot de klassiekers uit de wereldliteratuur worden gerekend.

Frankrijk, 18e eeuw. Een prins wordt bemind door een jaloerse fee. Hij kan haar liefde niet beantwoorden en wordt omgetoverd in een beest. In eenzaamheid, omringd door zijn geliefde rozen, brengt hij in een magisch kasteel zijn dagen door.

Een aan lager wal geraakte handelsman plukt, op weg naar huis, de mooiste roos uit de kasteeltuin. Hij wekt hiermee de woede op van het beest en wordt gevangen genomen in het kasteel. Zijn dochter Belle staat er op zijn plaats in te nemen. Zo redt ze allereerst haar vader en in de ontwikkeling van onschuldig meisje naar zelfbewuste jonge vrouw, bevrijdt zij de prins van zijn verschrikkelijke vloek.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
De Tocht
De Tocht B.V.
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda