Acteurs/Actrices:

Roberto de Groot

Roberto de Groot
Foto: Musicalweb
Geboortedatum
2 oktober 1965

Biografie

Roberto volgde acteerworkshops bij Joe Weston, Lucas Borkel en Brigitte Odett, en kreeg zanglessen van Jimmy Hutchinson.

Was te zien in Jeans 3,4,5, Jeans On The Air, De Griezelbus, Lekker Zingen, Sonneveld Voor Altijd, The Jerusalem Passion, Jeans Jubileum Concert, Avond van de Kleinkunst, Elisabeth in Concert, Uit Liefde en Respect een hommage aan Robert Long, De dag dat ik Robert Long ontmoette.

Speelde in de musicals Cats, Miss Saigon, De Trullenhoedster, De Klokkenluider van de Notre Dame, Een Midzomernachtdroom, Belle en het Beest, Jungle Book, Tijl Uilenspiegel, Buster en Benjamin, Alice in Wonderland, Pietje Bell, Evita, Oliver, Zorro, De Nieuwe IJstijd, The Little Mermaid, Sinterklaas en de Malle Mijter, Billy Elliot, Sweeney Todd, The Color Purple en Annie.

Speelde en danste in Don Quichot, Cinderella en Notenkraker en de Muizenkoning bij het Nationale Ballet. Gastrol in Onderweg naar Morgen, Goede Tijden, Slechte Tijden en Kosmoo. Doet diverse nasynchronisaties, waaronder Bruine Beer in het Blauwe Huis, Thor in Marvel’s Avengers Assemble, Agent Binky, Pieter Konijn en Dolittle.

Kreeg in 2003 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in Tijl Uilenspiegel. In 2007 genomineerd voor zijn rol als Snorrescha in Cats.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Roberto de Groot in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Moulin Rouge! De Musical
Stage Entertainment
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda