Acteurs/Actrices:

Roberto de Groot

Roberto de Groot
Foto: Musicalweb.nl
Geboortedatum
2 oktober 1965

Biografie

Roberto volgde acteerworkshops bij Joe Weston, Lucas Borkel en Brigitte Odett, en kreeg zanglessen van Jimmy Hutchinson.

Was te zien in Jeans 3,4,5, Jeans On The Air, De Griezelbus, Lekker Zingen, Sonneveld Voor Altijd, The Jerusalem Passion, Jeans Jubileum Concert, Avond van de Kleinkunst, Elisabeth in Concert, Uit Liefde en Respect een hommage aan Robert Long, De dag dat ik Robert Long ontmoette.

Speelde in de musicals Cats, Miss Saigon, De Trullenhoedster, De Klokkenluider van de Notre Dame, Een Midzomernachtdroom, Belle en het Beest, Jungle Book, Tijl Uilenspiegel, Buster en Benjamin, Alice in Wonderland, Pietje Bell, Evita, Oliver, Zorro, De Nieuwe IJstijd, The Little Mermaid, Sinterklaas en de Malle Mijter, Billy Elliot, Sweeney Todd, The Color Purple en Annie.

Speelde en danste in Don Quichot, Cinderella en Notenkraker en de Muizenkoning bij het Nationale Ballet. Gastrol in Onderweg naar Morgen, Goede Tijden, Slechte Tijden en Kosmoo. Doet diverse nasynchronisaties, waaronder Bruine Beer in het Blauwe Huis, Thor in Marvel’s Avengers Assemble, Agent Binky, Pieter Konijn en Dolittle.

Kreeg in 2003 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in Tijl Uilenspiegel. In 2007 genomineerd voor zijn rol als Snorrescha in Cats.

Musicals

Hieronder meer informatie over de musicals waarin Roberto de Groot in Nederland was te zien:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downMusicals

Aladdin
Stage Entertainment
TINA – De Tina Turner Musical
Stage Entertainment
Titanic
De Graaf & Cornelissen
Dagboek van een Herdershond
Albert Verlinde
keyboard_arrow_rightMeer musicals

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda