Musical Tootsie vanaf lente 2019 op Broadway

29 januari 2018, 11:39 - Redactie
Musical Tootsie vanaf lente 2019 op Broadway

Er gaat een nieuwe musical komen die is gebaseerd op de komediefilm Tootsie uit 1982. De musical zal later dit jaar te zien zijn in Chicago, vanaf 11 september tot en met 14 oktober in het Cadillac Palace Theatre. In de lente van 2019 zal de nieuwe musical dan naar Broadway gaan komen.

Santino Fontana zal de rol van Michael Dorsey gaan spelen, een rol die in de film wordt gespeeld door Dustin Hoffman. Wie de andere rollen zullen gaan vertolken is op dit moment nog niet duidelijk. Robert Horn zal het script gaan schrijven, David Yazbek is verantwoordelijk voor de muziek.

Tootsie gaat over de werkeloze acteur Michael Dorsey die het maar niet lukt om een rol te krijgen. Uiteindelijk vermomt hij zich als vrouw om als Dorothy Michaels een rol te krijgen in een populaire, soapserie, Southwest General. Dit lukt en hij wordt een televisiester. Dan wordt hij verliefd op Julie Nichols, een van zijn medespelers.

De film Tootsie ging op 17 december 1982 in première en won 1 Oscar, 3 Golden Globes en 2 Bafta's. Naast Dustin Hoffman werden de andere hoofdrollen gespeeld door Jessica Lange, Teri Garr en Dabney Coleman. Met een budget van 21 miljoen dollar bracht de film uiteindelijk ruim 177 miljoen dollar op.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda