Studio 100 en De Schorre presenteren 2de editie Lekker Klassiek

29 januari 2018, 09:28 - Redactie
Studio 100 en De Schorre presenteren 2de editie Lekker Klassiek

Na een succesvolle eerste editie van Lekker Klassiek, zijn Studio 100 en Provinciaal Recreatiedomein De Schorre trots om samen met de Provincie Antwerpen in 2018 een nieuwe editie van dit bijzondere festival aan te kondigen. De tweede editie van Lekker Klassiek zal plaatsvinden op zaterdag 25 augustus. Ook deze keer zal niemand minder dan Jef Neve de artistieke leiding op zich nemen. Lekker Klassiek is een uniek concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op niveau.

Voor Lekker Klassiek wordt een samenwerking aangegaan met het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, dat opnieuw het toneel zal worden voor een mix van culinaire hoogstandjes en pareltjes uit de klassieke muziek. Op het terrein zullen de bezoekers kunnen genieten van klassieke muziek in al zijn vormen. Van muzikale straatmuzikanten en solisten tot kleine en grote ensembles op de twee podia en natuurlijk een groots slotconcert met een symfonisch orkest, een straf koor en sterke solisten.

Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: "Het succes van de eerste editie en het enthousiaste publiek zijn een grote drijfveer voor ons om dit unieke evenement opnieuw te organiseren. En dankzij de ervaring die we vorig jaar opdeden, wordt deze editie nog vele malen sterker."

Jan De Haes, gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen, toont zich tevreden. "De Schorre heeft de voorbije jaren een indrukwekkend traject afgelegd, waarbij het is uitgegroeid tot een ontmoetingsplek waar cultuur in diverse uitingsvormen kan beleefd worden. Het is de setting van een van de grootste dance festivals ter wereld, maar kan tegelijkertijd ook het decor zijn van een klassieke muziekfestival".

Naast de klassieke opvoeringen op twee podia zetten ook straatmuzikanten op het domein hun beste beentje voor. Jef Neve, artistiek leider: “Ik ben verheugd dat ik opnieuw de artistieke leiding van Lekker Klassiek op mij mag nemen. Ik heb alvast heel wat mooie ideeën om het festival verder te laten groeien en uit te bouwen tot een muzikaal culinaire topevenement in Vlaanderen en de mensen de schatten uit de klassiek wereld te laten ontdekken!”

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda