Musical over Hamlet van DommelGraaf & Cornelissen

26 april 2016, 09:18 - Redactie
Musical over Hamlet van DommelGraaf & Cornelissen

DommelGraaf & Cornelissen werkt momenteel aan een nieuwe musical over Hamlet zo heeft de producent zelf aangekondigd. De titel van de musical is Hamlet.Musical.

Het verhaal van Shakespeare over de twijfels van een wraaknemende koningszoon zal op een moderne wijze worden verteld aan de hand van spel, zang, dans en nieuw gecomponeerde muziek. Het moet een echte musical worden, en geen muziektheater, benadrukken de makers.

"Er wordt vaak naar musicals gekeken alsof het geen gewaardeerde kunstvorm is, maar wij zijn het daar niet mee eens. Iets staat of valt bij de kwaliteit ervan. Als de eeuwenoude verhaallijn van Hamlet ooit kon worden uitgeleend aan de Lion King en er verfilmingen bestaan van Romeo en Julia, waarom dan geen musical over Hamlet? Het is heftige thematiek, maar tegelijkertijd een mooi verhaal voor jong en oud." aldus Hans Cornelissen over de nieuwe musical.

De musical zit nog in een zeer vroegtijdig stadium, maar een tipje van de sluier kunnen de makers alvast lichten. "Het verhaal zal worden losgetrokken van de tijd waar het zich in afspeelt, namelijk het Deense hof van een paar eeuwen geleden. We willen de musical in een tijdloze context plaatsen, zonder ouderwetse kostuums, maar met personages die voor het publiek herkenbaar zullen zijn. Typische Shakespeare-elementen als poëzie en het taalgebruik blijven natuurlijk onderdeel van het stuk."

Het is de verwachting dat de musical binnen drie jaar op het toneel staat.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda