Musical Murder Ballad komt naar België

12 oktober 2021, 13:41 - Redactie
Musical Murder Ballad komt naar België
Foto: Annemieke van der Togt

Afgelopen seizoen was de Off-Broadway hit Murder Ballad te zien in de Nederlandse theaters. Vandaag is het exact een jaar geleden dat de voorstelling in Nederland in première ging, reden genoeg voor leuk nieuws. Producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties heeft zojuist bekend gemaakt dat de musical in een Vlaamse versie te zien zal zijn in België, waar het op 8 augustus 2022 in première zal gaan in Antwerpen.

Murder Ballad vertelt het verhaal van Sara een jonge twintiger vol ambitie, die alles uit het leven haalt wat erin zit, tot ze de kalmere Michael ontmoet en een gezin sticht. Alles lijkt goed te gaan, tot ze na jaren een oude vlam van vroeger tegen het lijf loopt en begint te twijfelen of ze wel de juiste levenskeuzes heeft gemaakt.

"De musical Murder Ballad was afgelopen seizoen in de bijzondere tijden waarin we toen leefden en overigens nog steeds, een waanzinnig succes. In 2014 ben ik het vak ingerold met een job voor de schermen in een grote musical van Studio 100. Sindsdien heb ik een zwak voor het prachtige land en werd de wens met de dag steeds groter om ooit in Vlaanderen te gaan produceren. Destijds bemachtigden wij dan ook voor zowel Nederland als België de rechten, een goed moment om daad bij het woord te voegen! Dat verdiend deze prachtige productie overigens ook. We gaan met het Nederlandse team er een prachtige Vlaamse versie maken, met dan ook een Vlaamse cast. Ik kan oprecht niet wachten!" aldus producent Sturkenboom.

Murder Ballad is geschreven door Julia Jordan en Juliana Nash. Florus van Rooijen verzorgt de vertaling en zal ook in België de regie voor zijn rekening nemen. De muzikale leiding en arrangementen zijn afkomstig van Marnix Wetzer.

De musical zal van 29 juli tot eind september 2022 te zien zijn door heel Vlaanderen, waarbij de première gepland staat op 8 augustus 2022 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Willem Junior
Locatie: De Speeldoos
Datum: 07-11-2021
Tijd: 15:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda