Musical Awards Gala dit jaar op 28 april

25 februari 2022, 20:50 - Redactie
Musical Awards Gala dit jaar op 28 april

De 20e editie van het Musical Awards Gala zal dit jaar plaats gaan vinden op donderdag 28 april. Het laatste Musical Awards Gala vond plaats op 23 januari 2020 in het RAI Theater in Amsterdam. Dit jaar zal de groots opgezette liveshow worden georganiseerd in Ahoy Rotterdam en net als voorgaande edities zal het gala live te zien zijn zijn bij de AVROTROS op NPO1.

Tevens zullen op deze avond de Publieksprijzen voor de beste Musical van het jaar en de beste Familiemusical van het jaar worden uitgereikt. De eerste stemronde zal lopen van 1 maart tot en met 25 maart. Op 28 maart 2022 wordt de eindstand van stemronde 1 bekend gemaakt. Per categorie gaan de 3 musicals met de meeste stemmen, door naar de finaleronde. Van 1 april tot en met 25 april kan er dan alleen nog gestemd worden op de 3 finalisten. Er kan in de finaleronde gestemd worden tot 25 april om 23:59 uur. Tijdens de live-uitzending van het Musical Awards Gala op 28 april kan er vervolgens alleen nog via SMS en een telefoonnummer gestemd worden.

Omdat dit jaar de Musical Awards voor de 20ste keer worden uitgereikt werden er afgelopen jaar tijdens de Musical Awards: The Kick-Off als afsluiting van de Uitmarkt eenmalig drie speciale Musical Awards uitgereikt. Dit waren de awards voor favoriete musicalperformer allertijden, favoriete musicalsong allertijden en de Musical Award voor favoriete originele Nederlandse musical allertijden. De prijs voor favoriete musicalperformer ging naar Simone Kleinsma, de prijs voor favoriete musicalsong was voor Mijn leven is van mij uit Elisabeth en de Musical Award voor de favoriete originele Nederlandse musical ging naar Soldaat van Oranje de Musical.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda